IKEA bezorgt in India met elektrische riksja’s

IKEA bezorgt in India met elektrische riksja’s

Een deel van de aankopen bij IKEA in India wordt met elektrische riksja’s thuisbezorgd. Twintig procent van de bezorgvloot van de Zweedse meubelketen bestaat uit zulke karretjes, die opgeladen worden op zonne-energie.

De keuze is op riksja’s gevallen om sneller door de drukke wegen in India te kunnen bewegen, schrijft Designboom. IKEA opende vorige week zijn eerste vestiging in de miljoenenstad Hyderabad en wil in 2025 over 25 winkels in India beschikken.

Om de elektrische riksja’s op te laden zijn er vierduizend zonnepanelen op het dak van de winkel geïnstalleerd. De elektriciteit die overblijft wordt onder meer gebruikt voor de verlichting van de winkel.

Steeds meer retailers kiezen voor elektrische wagentjes om bestellingen rond te brengen. In ons land is Picnic daar het bekendste voorbeeld van. De riksja’s van IKEA passen in een reeks van duurzame initiatieven van de Zweedse meubelketen, die in 2020 volledig energieneutraal wil zijn. Zo’n negentig procent van de winkels wereldwijd maakt al gebruik van zonne-energie.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!