Stella sleept Fietsenwinkel.nl voor de rechter

Stella Fietsen spant een kort geding aan tegen International Bike Group, de eigenaar van Fietsenwinkel.nl. Hoewel Stella geen fietsen levert, heeft Fietsenwinkel.nl het merk toch opgenomen in de lijst van verkochte merken.

Fietsenwinkel.nl heeft na de bekendmaking van de juridische stappen alle modellen van de website verwijderd, schrijft vakblad Tweewieler. Stella noemt dat ‘geen eerlijke manier van zakendoen’. Door Stella fietsen aan te bieden, misleiden ze de consument, stelt een woordvoerder. “ Ze gebruiken Stella, inmiddels een zeer bekend merk, als lokkertje, om ze vervolgens naar het eigen e-bikemerk Brinckers te kletsen.”

Stella stelt verder dat potentiële klanten van Fietsenwinkel.nl te horen krijgen dat het merk de fietsen niet kan leveren. “Daarmee krijgt Stella de zwarte piet, terwijl Fietsenwinkel.nl zelf degene is die de consument misleidt”, aldus de zegsman.

Het kort geding staat voor 30 augustus op de agenda. International Bike Group verloor eerder dit jaar al een rechtszaak tegen fabrikant Accell, dat de raamovereenkomst met de fietsenverkoper heeft opgezegd. Merken als Batavus en Sparta zijn sindsdien niet meer bij Fietsenwinkel.nl te koop. Ook Accell stelde dat zijn merken werden gebruikt om klanten naar de winkel te trekken, om ze daar te sturen naar het kopen van een fiets van Brinckers.

Reacties 7


Fred M 17 aug, 15:58

Valt me nog mee dat Stella geen problemen heeft met de Mediamarkt. De tv-reclames van Stella lijken zo enorm veel op die van de Mediamarkt....


Fiets Gek 18 aug, 08:12

Stella als lokker hahaha waar zien we kwaliteit terug in de winkels zoals gazelle of Koga Jan Janssen spezialized
Stella doet zelf ook die ding of hebben jullie nu echt een fiets voor 999? zulke prutsers of nog steeds 999 voor een fiets zonder accu of beurt? Ga eerst eens bij je zelf te raden voor je een ander kapot wil maken. En ja ja ik weet dat dit een beetje anders is maar toch


roy post 19 aug, 07:49

toch is het merk AMSLOD van betere kwaliteit
kijk maar naar testen van ebikes waar jullie wat betreft de accu niet zo geweldi zijn en aanschaf prijs


Okke Hoogland 20 aug, 10:29

Ik rijd al 6 jaar op een elektrische fiets van Aldi . Kostte toen 599 euro. Met alles er op en er aan. Succes met de zeververhalen over merken en welterusten.


Koos Achters 20 aug, 10:43

Ik zag laatst een filmpje van een vent die dacht dat hij op een Batavus reed, maar vervolgens met een stickertje een Brinckers bleek te hebben. Die was psychisch niet in orde, want hij bleek zelf een stickertje van een Batavus te hebben afgeweekt en die op zijn eigen fiets te hebben geplakt. Snapt u het nog?


A. Zijnzeiker 20 aug, 11:15

Ik zeg altijd maar in zo’n geval: ‘s-avonds is het kouder dan buiten”. De Stella van de dag zegmaar.


Leo Weekers 20 aug, 18:35

Het Is net toverland het zou veel harder aangepakt moeten worden , jammer van Stella deze reclames zijn ok niks walgelijk gewoon ney als Mediamarkt

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!