Stella sleept Fietsenwinkel.nl voor de rechter

Stella sleept Fietsenwinkel.nl voor de rechter

Stella Fietsen spant een kort geding aan tegen International Bike Group, de eigenaar van Fietsenwinkel.nl. Hoewel Stella geen fietsen levert, heeft Fietsenwinkel.nl het merk toch opgenomen in de lijst van verkochte merken.

Fietsenwinkel.nl heeft na de bekendmaking van de juridische stappen alle modellen van de website verwijderd, schrijft vakblad Tweewieler. Stella noemt dat ‘geen eerlijke manier van zakendoen’. Door Stella fietsen aan te bieden, misleiden ze de consument, stelt een woordvoerder. “ Ze gebruiken Stella, inmiddels een zeer bekend merk, als lokkertje, om ze vervolgens naar het eigen e-bikemerk Brinckers te kletsen.”

Stella stelt verder dat potentiële klanten van Fietsenwinkel.nl te horen krijgen dat het merk de fietsen niet kan leveren. “Daarmee krijgt Stella de zwarte piet, terwijl Fietsenwinkel.nl zelf degene is die de consument misleidt”, aldus de zegsman.

Het kort geding staat voor 30 augustus op de agenda. International Bike Group verloor eerder dit jaar al een rechtszaak tegen fabrikant Accell, dat de raamovereenkomst met de fietsenverkoper heeft opgezegd. Merken als Batavus en Sparta zijn sindsdien niet meer bij Fietsenwinkel.nl te koop. Ook Accell stelde dat zijn merken werden gebruikt om klanten naar de winkel te trekken, om ze daar te sturen naar het kopen van een fiets van Brinckers.

Reacties

Valt me nog mee dat Stella geen problemen heeft met de Mediamarkt. De tv-reclames van Stella lijken zo enorm veel op die van de Mediamarkt....

Geplaatst door Fred M op 17 augustus 2018 om 15:58

Stella als lokker hahaha waar zien we kwaliteit terug in de winkels zoals gazelle of Koga Jan Janssen spezialized
Stella doet zelf ook die ding of hebben jullie nu echt een fiets voor 999? zulke prutsers of nog steeds 999 voor een fiets zonder accu of beurt? Ga eerst eens bij je zelf te raden voor je een ander kapot wil maken. En ja ja ik weet dat dit een beetje anders is maar toch

Geplaatst door Fiets Gek op 18 augustus 2018 om 08:12

toch is het merk AMSLOD van betere kwaliteit
kijk maar naar testen van ebikes waar jullie wat betreft de accu niet zo geweldi zijn en aanschaf prijs

Geplaatst door roy post op 19 augustus 2018 om 07:49

Ik rijd al 6 jaar op een elektrische fiets van Aldi . Kostte toen 599 euro. Met alles er op en er aan. Succes met de zeververhalen over merken en welterusten.

Geplaatst door Okke Hoogland op 20 augustus 2018 om 10:29

Ik zag laatst een filmpje van een vent die dacht dat hij op een Batavus reed, maar vervolgens met een stickertje een Brinckers bleek te hebben. Die was psychisch niet in orde, want hij bleek zelf een stickertje van een Batavus te hebben afgeweekt en die op zijn eigen fiets te hebben geplakt. Snapt u het nog?

Geplaatst door Koos Achters op 20 augustus 2018 om 10:43

Ik zeg altijd maar in zo’n geval: ‘s-avonds is het kouder dan buiten”. De Stella van de dag zegmaar.

Geplaatst door A. Zijnzeiker op 20 augustus 2018 om 11:15

Het Is net toverland het zou veel harder aangepakt moeten worden , jammer van Stella deze reclames zijn ok niks walgelijk gewoon ney als Mediamarkt

Geplaatst door Leo Weekers op 20 augustus 2018 om 18:35

Laatste nieuws

RetailTrends