Stella Fietsen spant een kort geding aan tegen International Bike Group, de eigenaar van Fietsenwinkel.nl. Hoewel Stella geen fietsen levert, heeft Fietsenwinkel.nl het merk toch opgenomen in de lijst van verkochte merken.

Fietsenwinkel.nl heeft na de bekendmaking van de juridische stappen alle modellen van de website verwijderd, schrijft vakblad Tweewieler. Stella noemt dat ‘geen eerlijke manier van zakendoen’. Door Stella fietsen aan te bieden, misleiden ze de consument, stelt een woordvoerder. “ Ze gebruiken Stella, inmiddels een zeer bekend merk, als lokkertje, om ze vervolgens naar het eigen e-bikemerk Brinckers te kletsen.”

Stella stelt verder dat potentiële klanten van Fietsenwinkel.nl te horen krijgen dat het merk de fietsen niet kan leveren. “Daarmee krijgt Stella de zwarte piet, terwijl Fietsenwinkel.nl zelf degene is die de consument misleidt”, aldus de zegsman.

Het kort geding staat voor 30 augustus op de agenda. International Bike Group verloor eerder dit jaar al een rechtszaak tegen fabrikant Accell, dat de raamovereenkomst met de fietsenverkoper heeft opgezegd. Merken als Batavus en Sparta zijn sindsdien niet meer bij Fietsenwinkel.nl te koop. Ook Accell stelde dat zijn merken werden gebruikt om klanten naar de winkel te trekken, om ze daar te sturen naar het kopen van een fiets van Brinckers.