Het beste van RetailTrends: week 33

Het beste van RetailTrends: week 33

RetailTrends.nl richt zich op voor de retail relevante achtergronden met onder meer tips, video's, fotoreportages, columns, expertartikelen en whitepapers. RetailNews zet de vijf meest gelezen artikelen van afgelopen week op een rij.

Het nieuwste vlaggenschip van McDonald’s lijkt op een Apple Store
McDonald’s heeft een flagshipstore geopend in Chicago. De nieuwe vestiging lijkt in niets op de restaurants die we van de fastfoodketen kennen. Een modern en milieuvriendelijk ontwerp, zegt McDonald’s. Een Apple Store, zeggen de foto’s.

Waarom steeds meer mensen hun fiets swappen
Wie de blauwe voorband eenmaal heeft gespot, ziet 'm overal: de Swapfiets. Marketingmanager Nadine Nooteboom, een van de sprekers tijdens het komende Retail & Brands Festival, vertelt over de indrukwekkende opmars van het Nederlandse concept, zowel in binnen- als buitenland. “Je betaalt uiteindelijk voor gemak.”

Dit is het make-upconcept van A.S. Watson en L’Oréal
Een gloednieuwe keten uit de koker van A.S. Watson en L’Oréal is van start gegaan in China. Het moederbedrijf van Kruidvat en Trekpleister spreekt van een ‘concept make-up store’ en heeft grootse plannen met Colorlab by Watsons, zoals de formule is gedoopt.

Dit zijn de mooiste winkels van Praag
Nederlandse retailers schitteren door afwezigheid, maar veel toonaangevende internationale namen hebben ‘gewoon’ een winkel in Praag. Toch zijn het vooral de lokale retailers die de stad het bezoeken de moeite waard maken. We maken een rondje langs de mooiste winkels van de Tsjechische hoofdstad.

Belasting op e-commerce, een goed idee?
In het Verenigd Koninkrijk wordt het de Amazon-taks genoemd: een belasting op e-commerce die de positie van de fysieke winkelstraat moet versterken. Ook in Frankrijk staat een dergelijke maatregel op de agenda. Of het er ook van gaat komen, is nog maar de vraag.

Om interviews en achtergronden te lezen en de nieuwste winkelconcepten en video's te zien, heb je een membership nodig. Met een membership ontvang je het magazine RetailTrends, krijg je korting op onze events en kun je tot tien collega’s een inlogaccount geven. Ben je nog geen member van RetailTrends? Probeer het eerst een maand gratis!

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!