Aldi blijft vernieuwen: 'Teken dat verandering aanslaat'

De restyling van Aldi in Nederland kost mogelijk zo’n vijfhonderd miljoen euro. De supermarktketen neemt waarschijnlijk alle vijfhonderd filialen in ons land op de schop en het verbouwen van een winkel kost zo’n één miljoen euro, meldt RTL Z op basis van kenners.

Aldi maakte vorig jaar een begin aan het grootste renovatieproject uit de geschiedenis van het bedrijf, waarvoor 5,2 miljard euro is gereserveerd. Het ombouwproject draagt de naam ANIKo (Aldi Nord Instore Konzept) en moet de winkels ‘lichter en vriendelijker’ maken, waarbij meer ruimte is voor versproducten. 

Aldi opent in rap tempo vernieuwde winkels in ons land. Het feit dat de Duitse keten winkels blijft ombouwen, is volgens directeur Marcel van Aalst van EFMI Business School een teken dat de verandering aanslaat. “Ze zullen steeds kijken welke aanpassingen wel werken en welke niet en de vernieuwingen op basis hiervan bijsturen.”

In mei werd al bekend dat Aldi voor het eerst sinds jaren in ons land harder groeit dan de markt. De gemiddelde omzetgroei in de periode tot begin mei lag volgens cijfers van Nielsen op 4,2 procent, tegenover 2,6 procent voor de gehele supermarktbranche. 

Ook in de Verenigde Staten neemt Aldi zijn supermarkten op de schop. Aldi steekt 5,3 miljard dollar in de Amerikaanse activiteiten: 1,9 miljard in de verbouwing van bestaande winkels en 3,4 miljard in het openen van achthonderd nieuwe vestigingen in de komende vier jaar. 

Reacties 14


Pieter Timmermans 20 aug, 10:55

Helemaal fout, Aldi is de winkel voor simpele producten. Als ik een Aldi nieuwe stijl bezoek dan zoeken je je wilt naar de producten waar ze liggen. De artikelen zijn niet gegroepeerd dus bijvoorbeeld de schoonmaakartikelen liggen overal verspreid. Gewoon simpel houden dat is de basis.


Bob de Bouwer 20 aug, 16:09

Gelukkig is dat jou mening Pieter. Het wordt tijd dat de Aldi gaat verbouwen. De winkels zien er niet uit en hebben de vernieuwing echt wel nodig.


Loes Verbroekken 20 aug, 17:06

Hier in Eindhoven, hebben we een prachtige Aldi.
Alles netjes gesorteerd en het assortiment is ook heel groot.
Goed gedaan Aldi


EL Guapo 20 aug, 19:17

Nu ook nog die heerlijke whisky in het assortiment net als in de UK dan is het feest compleet!! De plus en Jumbo doen het ook!


Gerry jansen 20 aug, 19:25

Laat ze ook wag meer aan de prijzen d oen .want ze zijn daardoor wel veel duurder geworden .en meer zorgen dat de winkels vol liggen .agf afdeling vindt de kwaliteit ook niet goed


max berden 20 aug, 19:27

ze zullen wel moeten als ik de lidl naast de meetlat leg dan zie ik dat veel klanten overgelopen zijn naar voorgenoemde , het filiaal in blerick was een van de eerste van de aldi, en nog altijd een van de best lopende, ondanks dat het een grote puinbak is daar


Hans Van eerden 20 aug, 19:58

Moet je maar eens in nuenen komen kijken daar sink het en het is daar vies en de koeling werkt maar half groenste en het fruit ziet er niet laat deze winkel maar eens opknappen en wat groter kan ook geen kwaat


Inge Koote 20 aug, 20:35

In Rotterdam Ommoord blijft Aldi mijlen ver achter bij de Lidl in hetzelfde winkelcentrum. Hoog tijd voor oppompen!


Inge Koote 20 aug, 20:37

Oppimpen!!!!


Willem Eisinga 20 aug, 21:11

Nu nog achtergrond muziek


Gerard van Hoorn 20 aug, 21:49

De Aldi is zeer goeie winkel voor al de boodschappen en doe al sinds de opening van filiaal 3 bij ons in het dorp onze boodschappen. Elke dag en elke week en maand dus het hele jaar.
Ik heb een motto . Voor al uw boodschappen groot of klein bij de Aldi moet je zijn.


Bea Horstman 20 aug, 22:22

Aldi was mijn winkel ,maar nu mag ik blij zijn of mijn product ook aanwezig is .ga dus naar de concurrent. Jammer de Aldi heeft mis geschoten de laatst jaren .


Alie Faber-kwintenberg 21 aug, 13:41

Super mooie vernieuwing van de verbouwde aldi
Mooi meer producten .broodjes aanbieden zeer goede zet
Ma zorg voor goede kwaliteiten groente fruit
Dan komt het goed.


Johan Bouw 28 aug, 20:40

1 miljoen per winkel? In Nunspeet is de Aldi vaak smerig en het kost zeker geen miljoen euro om die winkel te verbeteren.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!