Greetz heeft een nieuwe eigenaar

Greetz heeft een nieuwe eigenaar

Greetz is overgenomen door het Britse personalisatiebedrijf Photobox Group. Het Nederlandse online cadeauplatform, dat Prime Ventures als grootste aandeelhouder had, blijft onder de nieuwe eigenaar een zelfstandig merk. Hoeveel geld er met de overname is gemoeid, wordt niet bekendgemaakt.

Photobox Group is eigenaar van de Britse marktleider Moonpig, dat net als Greetz online wenskaarten, cadeaus en bloemen verkoopt. Ook maakt het Spaanse Hofmann onderdeel uit van het Britse bedrijf, dat zelf sinds zo’n drie jaar in handen is van private equity-firma's Exponent en Electra.

Met de toetreding tot de Photobox Group krijgt Greetz volgens ceo Niek Veendrick toegang tot ‘de expertise en creativiteit om te kunnen doorbouwen aan de groei’ van het platform. “Met onze gedeelde visie zullen we nog beter in staat zijn onze belofte naar de klant waar te maken als dé bestemming voor persoonlijke verrassingen”, stelt hij.

Greetz is marktleider in online wenskaarten en heeft zich de afgelopen jaren ook toegelegd op onder meer bloemen, ballonnen, dranken en chocolade. Het e-commercebedrijf heeft jaarlijks meer dan 1,3 miljoen actieve klanten en ligt naar eigen zeggen op koers om dit jaar twee keer zoveel omzet te behalen als in 2015.

Reacties 1


Elle Leensvaer 23 dec, 19:26

Bij Greetz gaat het bijna altijd fout. Van de 5 bestellingen die ik heb gedaan of zou krijgen zijn er 3 niet bezorgd of een week te laat! Dat zijn er dus 3 teveel!!! Greetz is onbetrouwbaar!! Al jarenlang onbetrouwbaar!! Nu weer. Mijn zus heeft een bestelling gedaan voor onze Trouwdag maar weer niets ontvangen terwijl ik de hele dag thuis was! Bah!

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!