Stockon bezorgt boodschappen klimaatneutraal

Stockon bezorgt boodschappen klimaatneutraal

De nieuwe boodschappenservice Stockon is naar eigen zeggen de eerste die klimaatneutraal werkt. Het bedrijf heeft de CO2-uitstoot zoveel mogelijk gereduceerd en compenseert de rest van de uitstoot door bij te dragen aan duurzame klimaatprojecten.

Stockon heeft zich laten certificeren door Climate Neutral Group volgens de standaard Klimaatneutraal gegarandeerd. De boodschappenbezorgen scheidt het afval, werft medewekers lokaal en stimuleert ze om met de fiets of het openbaar vervoer naar het werk te komen. Verder worden niet-gekoelde producten bezorgd in duurzaam papier en gekoelde producten in biologisch afbreekbare plastic tassen.

Stockon werkt voor de bezorging samen met PostNL. Die CO2-uitstoot die dat met zich meebrengt wordt geneutraliseerd door te investeren in een Afrikaans klimaatproject rond efficiënte cookstoves, die de helft minder hout verbruiken bij het koken en minder rook uitstoten. Daarmee wordt volgens de boodschappenbezorger evenveel CO2 vermeden als dat zelf wordt geproduceerd.

Het bedrijf zegt verder hard te werken om ook huishoudens van het vaste personeel klimaatneutraal te maken en de eigen uitstoot op het gebied van logistiek en distributie terug te dringen. Ook wil Stockon producenten en consumenten stimuleren om duurzame keuzes te maken.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!