'Fusie tussen Galeria Kaufhof en Karstadt op de tocht'

De gesprekken tussen Hudson’s Bay Company en Signa Holding over een joint venture staan on hold. Het Canadese warenhuisconcern heeft een ultimatum gekregen voor een lening van 1,34 miljard euro, zo blijkt uit een brief die in handen is van de Süddeutsche Zeitung.

Hudson’s Bay leende het bedrag voor de aankoop van 41 winkelpanden bij de overname van warenhuisketen Galeria Kaufhof, drie jaar geleden. De Landesbank Baden-Württemberg eist nu dat de retailer uiterlijk op 30 september aan de voorwaarden van de lening voldoet. Als dat niet het geval is, wil de bank dat het bedrag van 1,34 miljard euro wordt terugbetaald. 

Een van de belangrijkste criteria van de bank is de resultaatontwikkeling van Galeria Kaufhof. Hoewel daar geen specifieke cijfers bekend van worden gemaakt, zou het verlies bij de Duitse keten het afgelopen boekjaar zijn opgelopen naar 88 tot 98 miljoen euro. Gezien de financiële positie is het volgens de krant onwaarschijnlijk dat Hudson’s Bay de lening kan terugbetalen.

De nieuwe perikelen zorgen er volgens de Duitse krant voor dat de onderhandelingen over de fusie stilliggen. Het zou tot oktober of zelfs nog langer kunnen duren, voordat er meer duidelijkheid komt.

Lees op RetailTrends meer over de mogelijke deal tussen Hudson’s Bay en Signa Holding.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!