Tuincentra beginnen aan inhaalslag

Tuincentra beginnen aan inhaalslag

Nederlandse tuincentra en hoveniers hebben hun klandizie tijdens de hittegolf van deze zomer met wel vijftig procent zien teruglopen. Consumenten gaan nu de tuin weer in om eventueel dode planten en struiken te vervangen. “We zien duidelijk de verkopen weer aantrekken”, zegt adjunct-directeur Brenda Horstra van Tuinbranche Nederland tegenover de NOS.

Tuincentra verkochten tijdens de hittegolf vooral parasols, barbecues en zwembaden. De verkoop van vaste planten en struiken liep juist met 25 tot dertig procent terug, stelt een woordvoerder van Intratuin. “Nu het koeler is geworden, verwachten we een inhaalslag.”

De retailer verwacht niet dat alle tuinliefhebbers direct aan de slag gaan. “Er zullen ongetwijfeld mensen zijn die gewoon wachten tot het voorjaar en dan pas zaken vervangen”, aldus de woordvoerder.

De tuinbranche behaalde vorig jaar nog de grootste groei in tien jaar. De omzet liep met zeven procent op naar 3,9 miljard euro, waarmee de branche bijna weer terug was op het niveau van net voor de crisis. Het nieuwe jaar begon ook goed, maar een strenge vorst in maart gaf de markt al een flinke klap.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!