Stella Fietsen heeft woensdag zijn kort geding tegen Fietsenwinkel.nl ingetrokken. Beide fietsenverkopers hebben hun ruzie uitgepraat en bijgelegd, meldt de Stentor.

Het kort geding stond eigenlijk voor donderdag op de planning. Stella ergerde zich eraan dat Fietsenwinkel.nl het merk op had genomen in de lijst van verkochte merken, terwijl het geen fietsen krijgt geleverd. De formule van International Bike Group zou Stella gebruiken als ‘lokkertje’ om klanten uiteindelijk het eigen e-bikemerk Brinckers te verkopen.

Stella stelde verder dat potentiële klanten van Fietsenwinkel.nl te horen krijgen dat het merk de fietsen niet kan leveren. “Daarmee krijgt Stella de zwarte piet, terwijl Fietsenwinkel.nl zelf degene is die de consument misleidt”, zei een woordvoerder.

Wat de twee partijen hebben afgesproken, wordt niet gecommuniceerd. International Bike Group verloor eerder dit jaar een rechtszaak tegen fabrikant Accell, dat de raamovereenkomst met de fietsenverkoper heeft opgezegd. Merken als Batavus en Sparta zijn sindsdien niet meer bij Fietsenwinkel.nl te koop. Ook Accell stelde dat zijn merken werden gebruikt om klanten naar de winkel te trekken, om ze daar te sturen naar het kopen van een fiets van Brinckers.