Stuntaanbiedingen met alcohol mogelijk aan banden

Staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid wil het gestunt met kratten bier, flessen wijn en sterke drank een halt toeroepen. Ook moet de prijs van alcohol omhoog. Dat staat in een conceptversie van het preventieakkoord, dat in handen is van RTL Nieuws.

In het akkoord staan allerlei maatregelen om Nederlanders te stimuleren gezonder te leven. Supermarkten mogen straks als het aan de staatssecretaris ligt bijvoorbeeld geen kratjes meer voor de halve prijs aanbieden. De prijs van alcohol wil hij koppelen aan de inflatie, waardoor die geleidelijk omhoog zal gaan.

Verder wordt de invoering van een minimumprijs voor alcoholhoudende dranken onderzocht. Dat zou volgens een berekening van het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid (STAP) betekenen dat een kratje bier in ons land straks minimaal twintig euro kost. Schotland voerde onlangs als een van de eerste landen ter wereld al een minimumprijs in.

Andere mogelijke maatregelen zijn onder meer neutrale sigarettenpakjes en het afschaffen van verbruiksbelasting op suikervrije dranken en bronwater. De plannen zijn nog niet met alle betrokken partijen overlegd.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!