Limburgia overgenomen door Multi-Vlaai-eigenaren

Franchiseformule Limburgia is sinds 1 september in handen van Kees Hermans en Maarten Steinkamp, eigenaren van Jamin en Multi-Vlaai. Dit heeft voormalig eigenaar Henk de Haas laten weten aan Franchiseplus.

De Haas doet afstand van Limburgia omdat dit volgens hem niet meer te combineren valt met zijn bakkerij. “Ik heb geconstateerd dat de franchisewereld steeds sneller verandert en vond het tijd om een keuze te maken tussen mijn bakkerij aan de ene kant en Limburgia aan de andere kant. Dat werd steeds meer een spanningsveld”, vertelt De Haas. Dat het geen makkelijke beslissing was, blijkt wel uit de gesprekken van beide partijen. Het heeft bijna twee jaar geduurd voor zij tot een definitieve overeenkomst kwamen.

De activiteiten van Limburgia worden ondergebracht in Limburgia Retail. Het behoudt echter de eigen aansturing en franchiseteam. Hoewel de operationele leiding niet langer in handen is van De Haas, blijft hij wel als aandeelhouder betrokken.

Terwijl er genoeg besteed wordt aan gebak, blijken vooral de logistieke kosten een probleem. Met deze overname hoopt Maarten Steinkamp dan ook vooral daarop voordelen te behalen. “Daarbij moet je denken aan gecombineerd vervoer en een systeem van een regionale ‘hubs’ waar aangesloten ondernemers hun bestellingen kunnen ophalen.”

De Haas houdt naast zijn aandelen ook nog een klus voor zijn bakkerij over aan de overname. Hij heeft namelijk een langdurige en exclusieve afnameovereenkomst gesloten met Limburgia, waardoor De Haas leverancier blijft.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!