'Biologisch groeit, maar blijft internationaal achter'

De omzet van biologische producten in Nederland is vorig jaar met vijf procent gestegen tot ruim 1,5 miljard euro. Het marktaandeel blijft echter nog sterk achter bij andere Europese markten en de VS, blijkt uit het nieuwste trendrapport van Bionext.

De stijging in Nederland komt vooral door de groei in supermarkten, waar de biologische omzet met zes procent steeg tot 778,9 miljoen euro. Vooral de verkoop van eieren en zuivel groeit sterk. Landen als Frankrijk en Duitsland lopen voor als het gaat om het biologische marktaandeel, vooral doordat de nationale overheden daar streefcijfers voor biologische landbouw hebben. De Nederlandse boeren en biologische consumptie zijn wel bezig aan een inhaalslag, stelt Bionext.

Wereldwijd is er een groeiversnelling in zowel in de omschakeling naar biologische landbouw als de toename van de biologische consumptie. De totale mondiale omzet nadert de honderd miljard euro, waarvan 36,3 miljard in de EU wordt gerealiseerd. Bionext verwacht dat de mondiale omzet in 2025 verdubbelt tot meer dan 200 miljard.

Het marktaandeel van biologische voeding in Nederland zal de komende tien jaar groeien naar zo’n zeven procent, voorspelde de Rabobank eerder. Biologisch voedsel groeit volgens de bank zo’n drie keer harder dan de totale voedselconsumptie.


 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!