Appdate: Kopen door enkel te kijken

Appdate: Kopen door enkel te kijken

Met de groei van m-commerce schieten ook apps als paddenstoelen uit de grond. Retailers houden het vaak niet bij één mobiele applicatie, terwijl niet-retailers toepassingen introduceren die niet zouden misstaan bij grote winkelketens. RetailTrends geeft wekelijks een overzicht van drie apps die meer dan de moeite waard zijn. Deze week apps van Wiliams-Sonoma, eBay en Woolworths.

Williams-Sonoma
Williams-Sonoma, eigenaar van onder andere Pottery Barn en West Elm, komt met een app voor virtuele inrichting. Doorgaans ondervinden mensen veel problemen wanneer ze producten aanschaffen voor hun interieur. Het is lastig te visualiseren hoe iets voelt en past, vooral wanneer het online wordt aangeschaft. Deze app geeft een realistische 3D-weergave van miljoenen producten. Dat gaat van lampen en banken tot keukentafels. De app geeft klanten de mogelijkheid om te visualiseren hoe een meubelstuk past, gebaseerd op de exacte dimensies van een kamer. Ze kunnen daarmee hun eigen vloerplan creëren en hun producten, uit alle merken van Williams-Sonoma, op de juiste plaats...

Met de groei van m-commerce schieten ook apps als paddenstoelen uit de grond. Retailers houden het vaak niet bij één mobiele applicatie, terwijl niet-retailers toepassingen introduceren die niet zouden misstaan bij grote winkelketens. RetailTrends geeft wekelijks een overzicht van drie apps die meer dan de moeite waard zijn. Deze week apps van Wiliams-Sonoma, eBay en Woolworths.

Williams-Sonoma
Williams-Sonoma, eigenaar van onder andere Pottery Barn en West Elm, komt met een app voor virtuele inrichting. Doorgaans ondervinden mensen veel problemen wanneer ze producten aanschaffen voor hun interieur. Het is lastig te visualiseren hoe iets voelt en past, vooral wanneer het online wordt aangeschaft. Deze app geeft een realistische 3D-weergave van miljoenen producten. Dat gaat van lampen en banken tot keukentafels. De app geeft klanten de mogelijkheid om te visualiseren hoe een meubelstuk past, gebaseerd op de exacte dimensies van een kamer. Ze kunnen daarmee hun eigen vloerplan creëren en hun producten, uit alle merken van Williams-Sonoma, op de juiste plaats slepen. Zo krijgen zij een fotorealistische weergave hoe hun huis er uit komt te zien.

eBay
eBay test het handsfree door producten swipen met de app HeadSwipe. Gebruikers kunnen met deze testapp handsfree door de deals van eBay swipen. De knoppen in de app zijn met een hoofdbeweging te bedienen. Om door de deals te scrollen hoeft de gebruiker slechts naar het pijltje boven of beneden te kijken. HeadSwipe is ontwikkeld om de technologie van HeadGaze te testen. Dat is een open source techonologie die hoofdbewegingen volgt op de iPhone X. De technologie maakt gebruik van Apple ARKit en de iPhone X-camera.


Oorspronkelijk is de app ontwikkeld voor mensen met een lichamelijke beperking. De bedenker, een stagiair van eBay, zit zelf in een rolstoel en is uitgegaan van eigen ervaring. En hoewel het doel was om het leven van deze mensen makkelijker te maken, is het ook een mogelijke verrijking voor mensen zonder fysieke beperking. Het kan immers ook een uitkomst zijn voor monteurs met vettige handen of voor de huismoeder die druk bezig is met een recept en ondertussen met haar handen in de deegkom zit. Mogelijkheden genoeg om er een succesvolle app van te maken. Voor nu is echter alleen de testversie beschikbaar voor eBay.

Woolworths
Woolworths komt met een test van een scan-en-go systeem in zijn winkel in Sydney. Klanten scannen de producten met hun mobiele telefoon. Een mandje is overbodig en alles kan direct in de tas. Losse items worden op een weegschaal gelegd waar een streepjescode op verschijnt. Bij het verlaten van de winkel doet de klant een laatste scan op een terminal bij de uitgang. De app maakt er een totaalbedrag van en haalt dit automatisch van de gekoppelde betaalkaart. Zonder verder fysiek te betalen, kan de klant de winkel verlaten. Woolworths is niet de eerste die deze technologie test. Eerder kwam onder meer Amazon al met zijn kassaloze supermarkt Amazon Go.  

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Sluit je net als 2.500 bedrijven aan bij de RetailTrends-community

Slechts €10 voor de eerste maand

Word member van RetailTrends en krijg;
✅ toegang tot alle premium content;

✅ het RetailTrends-magazine (print + online);

✅ net als 40.000 nieuwsbriefabonnees dagelijks het laatste nieuws in je mailbox;

✅ gratis vacactureplaatsingen op RetailTrends Jobs;

✅ korting op RetailTrends-events.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!