Kwantum vernieuwt volgend jaar zijn hoofdkantoor en distributiecentrum in Tilburg voor drie miljoen euro. Het huidige pand is ‘volledig verlopen’, zegt algemeen directeur Rob Berns tegen het Brabants Dagblad.

Het gebouw van Kwantum is zowel qua uitstraling als energietechnisch aan vernieuwing toe, zegt Berns. Ook komt er een opvallende, dertig meter hoge entreetoren met ontvangstruimte als blikvanger. “We zitten hier op een prachtige zichtlocatie, maar we zijn niet te zien”, zegt de directeur.

Een andere belangrijke reden voor de vernieuwing zijn de specifieke eisen die bij de woonwinkelketen aan distributie worden gesteld, legt Berns uit. Zo maakt Kwantum zelf bestellingen voor klanten op maat. De operatie die daarmee samenhangt, is volgens de topman nauwelijks uit te besteden. “We voorzien verdere groei en gaan daarom de hele logistieke keten opnieuw vormgeven en deels automatiseren."

Kwantum beleefde vorig jaar ‘het beste jaar ooit’ en rekent dit jaar op driehonderd miljoen euro omzet, zegt Berns. Vorig jaar zette de woonformule 241,5 miljoen euro om en boekte 8,4 miljoen winst. De retailer heeft 103 winkels in Nederland en dertien in België.