Kwantum steekt hoofdkantoor en dc in het nieuw

Kwantum vernieuwt volgend jaar zijn hoofdkantoor en distributiecentrum in Tilburg voor drie miljoen euro. Het huidige pand is ‘volledig verlopen’, zegt algemeen directeur Rob Berns tegen het Brabants Dagblad.

Het gebouw van Kwantum is zowel qua uitstraling als energietechnisch aan vernieuwing toe, zegt Berns. Ook komt er een opvallende, dertig meter hoge entreetoren met ontvangstruimte als blikvanger. “We zitten hier op een prachtige zichtlocatie, maar we zijn niet te zien”, zegt de directeur.

Een andere belangrijke reden voor de vernieuwing zijn de specifieke eisen die bij de woonwinkelketen aan distributie worden gesteld, legt Berns uit. Zo maakt Kwantum zelf bestellingen voor klanten op maat. De operatie die daarmee samenhangt, is volgens de topman nauwelijks uit te besteden. “We voorzien verdere groei en gaan daarom de hele logistieke keten opnieuw vormgeven en deels automatiseren."

Kwantum beleefde vorig jaar ‘het beste jaar ooit’ en rekent dit jaar op driehonderd miljoen euro omzet, zegt Berns. Vorig jaar zette de woonformule 241,5 miljoen euro om en boekte 8,4 miljoen winst. De retailer heeft 103 winkels in Nederland en dertien in België. 
 

Reacties 1


Ton Bos 17 sep, 15:46

Mooi te lezen dat deze oer-hollandse keten, eigendom van een sterke financiele partner, de opgaande lijn weer duidelijk te pakken heeft! Assortimenten zijn duidelijk verbeterd, de prijsstelling is concurrerend en de winkels worden geleidelijk opgeknapt.
Dat deze woonformule onder Macintosh vlag volledig is ‘uitgewoond’, valt m.i. de toenmalige RvB volledig aan te rekenen. Eind dit jaar volgt de rapportage over de teloorgang van dit ooit zo mooie beursfonds. Ben benieuwd of inderdaad mismanagement wordt geconcludeerd en bestuurderen aansprakelijk worden gesteld.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!