Metro wil af van supermarkten Real

Metro wil af van supermarkten Real

Groothandelsconcern Metro zet supermarktketen Real in de verkoop. Het moederconcern van Makro wil zich richten op zijn groothandelsactiviteiten.

Metro Group is al langer bezig met een grootschalige reorganisatie. Eerder splitse het bedrijf zich al af van elektronicawinkels MediaMarkt en Saturn. Deze partijen werden samengevoegd onder de naam Ceconomy.

Volgens ceo Olaf Koch van Metro heeft Real in drie jaar flinke vooruitgang geboekt. Verschillende partijen hebben de afgelopen tijd al interesse getoond in de supermarktketen. Metro hield dat toen nog af, maar gaat nu actief op zoek naar een koper. Het bedrijf onderzoekt zijn opties en zal het verkoopproces starten. 

De omzet en winst van Real staat al jaren onder druk. De keten, met voornamelijk hypermarkten, kan de concurrentiestrijd met Aldi en Lidl niet aan. Momenteel exploiteert Real 282 supermarkten in Duitsland.

Reacties 4


Ton Bos 17 sep, 16:27

Formule al behoorlijk op de schop geweest. Krefeld is een voorbeeld voor de verder in te slagen weg. Mooi hapje voor Amazon?


Peter Jansen 18 sep, 15:25

Real is al een samenraapsel van zoveel ondernemingen. Die niet meer bestaan: Alkauf, EXTRA. Winkels overgenomen van Woolworth Duitsland. Ga zo maar door.
Kennelijk heeft Metro er dus geen iets moois van kunnen maken. Dan verkoop je het maar.

De kwaliteit van de moderne eigenaar cq manager.


Seb Seb 18 sep, 16:34

Misschien een kans voor Ahold Delhaize? De ambities met AH in Duitsland zijn gestopt, maar met Real zou het wel de benodigde schaal verkrijgen. De innovaties van AH en Delhaize zouden in Duitsland zeer goed werken.


Annemarie Gaatje 5 mrt, 21:26

Hoop dat real wel nog blijft bestaan ze hebben nu een kaart dat je korting op je boodschappen krijgt maar kost 70 euro

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!