'Emté-ondernemers spannen rechtszaak aan'

'Emté-ondernemers spannen rechtszaak aan'

Meerdere ondernemers van Emté zijn naar de rechter gestapt vanwege de overname door Coop en Jumbo. Drie partijen hebben verzet aangetekend tegen ‘de voorgenomen juridische splitsing van Sligro Food Group Nederland bv’, meldt een woordvoerder van de rechtbank Oost-Brabant aan Distrifood.

Een van de partijen is de ondernemer achter de supermarkt van Emté in Serooskerke, die op de nominatie staat om omgebouwd te worden tot Coop. Er zou een weerwoord zijn gegeven door iemand namens Sligro Food Group Nederland, maar een zegsman van het concern zegt niets te weten van een rechtszaak. Een woordvoerder van Jumbo stelt dat het consortium van Jumbo en Coop geen partij is in de rechtszaak. De ondernemer uit Serooskerke onthoudt zich van commentaar zolang de zaak onder de rechter is. De uitspraak staat gepland voor 30 oktober.

Jumbo en Coop openden vorige week de eerste voormalige vestigingen van Emté onder hun nieuwe vlag. In Gilze ging het filiaal weer open als Coop, terwijl Jumbo in Nijmegen de eerste verbouwing heeft afgerond.

De supermarkten van Emté zijn voor een totaalbedrag van 410 miljoen euro door Sligro Food Group verkocht. Eerder werd al bekend dat een aantal ondernemers de mogelijkheid onderzocht om de overstap te maken naar een andere formule, zoals Plus. In juli schaarde een meerderheid van de franchisenemers van Emté zich achter de collectieve overgangsregeling naar Jumbo en Coop.

Reacties 1


Janneke Vos 24 okt, 09:33

De fam. Van der Hoofd is ook een familie met hart voor hun winkel én hun klachten. Zeer zeer klantvriendelijk, de winkel altijd keurig op orde dus ik kan me voorstellen dat ze het beste willen en geen eenheidsworst.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!