Dit is de flexibele flagshipstore van MS Mode

Dit is de flexibele flagshipstore van MS Mode

MS Mode laat in Almere zien welke koers er wordt gevaren. In het nieuwe winkelconcept is veel aandacht voor trends en outfitinspiratie en moet de klant makkelijk een kledingstuk of outfit kunnen vinden die bij haar past. Een kijkje in de flagshipstore van de Nederlandse modeketen.

Na de afgelopen maanden nog een aantal winkels te hebben gesloten, telt MS Mode 222 winkels in Europa. De focus ligt nu op het vernieuwen van deze overgebleven vestigingen. Waar winkelconcepten voorheen zeker vijf jaar meegingen, moeten ze volgens topman Peter van Kampen nu om de drie jaar vervangen worden. Dat betekent dat de conceptstore die in 2015 in Gouda werd geopend, alweer gedateerd is. In het nieuwe winkelconcept zijn de basiskenmerken van MS Mode – zoals ruime paskamers en airconditioning – aangevuld met een flexibele schil. “Meubilair is heel eenvoudig te verplaatsen. We...

MS Mode laat in Almere zien welke koers er wordt gevaren. In het nieuwe winkelconcept is veel aandacht voor trends en outfitinspiratie en moet de klant makkelijk een kledingstuk of outfit kunnen vinden die bij haar past. Een kijkje in de flagshipstore van de Nederlandse modeketen.

Na de afgelopen maanden nog een aantal winkels te hebben gesloten, telt MS Mode 222 winkels in Europa. De focus ligt nu op het vernieuwen van deze overgebleven vestigingen. Waar winkelconcepten voorheen zeker vijf jaar meegingen, moeten ze volgens topman Peter van Kampen nu om de drie jaar vervangen worden. Dat betekent dat de conceptstore die in 2015 in Gouda werd geopend, alweer gedateerd is. In het nieuwe winkelconcept zijn de basiskenmerken van MS Mode – zoals ruime paskamers en airconditioning – aangevuld met een flexibele schil. “Meubilair is heel eenvoudig te verplaatsen. We kunnen schuiven met tafels en wanden om in te spelen op het assortiment, bijvoorbeeld met meer broeken, meer kleding voor jongeren of juist iets meer formeel”, zei hij onlangs al tegen RetailTrends.

De modeketen van Roland Kahn heeft in Almere de beschikking over 228 vierkante meter. In het ontwerp is veel aandacht besteed aan ruimte voor inspiratie. Er staan veel mannequins (in de twee grote etalages en in de winkel) om te inspireren, terwijl de meubels en wandpresentatie laten zien hoe je een mooie outfit kunt samenstellen. “Het gebruik van natuurlijke materialen geven de winkel een warme, fijne uitstraling. Een winkel waar je je welkom voelt en waar je op je gemak kan shoppen”, aldus Van Kampen.

De flexibele opzet van de winkel maakt het volgens Van Kampen mogelijk om snel in te spelen op trends en behoeften. “Zo blijven we de winkel continu vernieuwen”, zegt hij. “Door continu de presentatie aan te passen en steeds nieuwe collecties te laten zien, blijven we klanten verrassen. Wie vandaag binnenwandelt, ziet weer andere combinaties dan een week eerder.”

De bedoeling is dat klanten in de flagshipstore ‘als het ware meerdere keren in een nieuwe wereld stapt’, waardoor ze telkens weer geïnspireerd raken. Behalve met de flexibele schil wordt dat ook gedaan via de introductie en presentatie van nieuwe merken en sub-labels. Zo is het nieuwe curvy fashionmerk Some in Almere verkrijgbaar, samen met het in de zomer geïntroduceerde label Fstvl. Ook wordt groots uitgepakt met het label Magic Simplicity, dat deze maand is gelanceerd. Ook is er veel aandacht voor denim.

De flaghipstore is verder gevuld met veel ondersteunende en shapewear-artikelen, waarmee klanten hun outfit kunnen afmaken. In elke paskamer hang een selectie, die ze makkelijk kunnen pakken wanneer ze aan het passen zijn. Zo kunnen ze bijvoorbeeld direct het effect van een legging of panty onder een jurk zien. In de pasruimte zijn verder tools aanwezig voor een persoonlijk stijladvies van de zogenoemde curvy fit advisors. “Onze klanten geven aan daar behoefte aan te hebben. Het gaat om begrijpen wat bij jou past, wat lekker zit en wat mooi staat bij jouw figuurtype en jouw smaak”, aldus Van Kampen.

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Sluit je net als 2.500 bedrijven aan bij de RetailTrends-community

Slechts €10 voor de eerste maand

Word member van RetailTrends en krijg;
✅ toegang tot alle premium content;

✅ het RetailTrends-magazine (print + online);

✅ net als 40.000 nieuwsbriefabonnees dagelijks het laatste nieuws in je mailbox;

✅ gratis vacactureplaatsingen op RetailTrends Jobs;

✅ korting op RetailTrends-events.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!