Accell wil (samen met dealers) tien tot twaalf testcenters openen

Accell wil (samen met dealers) tien tot twaalf testcenters openen

Accell Benelux werkt met minder dealers samen en brengt het assortiment terug naar minder modellen en uitvoeringen. Dat heeft directeur Sten van der Ham verteld tijdens een presentatie voor dealers in testcenter De Fietser in Ede, meldt vakblad Tweewieler.

De eigenaar van fietsmerken als Batavus en Sparta heeft de afgelopen periode afscheid genomen van een aantal dealers. Er is volgens Van der Ham gekozen voor de beste klantbeleving, zowel online als offline. “In ons omnichannel beleid geloven wij in de samenwerking met de vakhandel, we zullen ook geen eigen winkels gaan openen.”

Accell Benelux opende twee jaar terug een experiencecenter in Ede, waar consumenten de mogelijkheid hebben om zijn fietsen te testen. Het bedrijf wil nog zo’n tien tot twaalf testcenters in Nederland en België openen en is daarvoor op zoek naar geïnteresseerde dealers. Hetzelfde geldt voor de ‘mobile bike service’. “Wij zijn fabrikant van fietsen en kunnen reclame maken, maar wij kunnen geen fietsen verkopen en onderhouden, daarvoor zoeken we samenwerking met dealers”, aldus Van der Ham.

Accell brengt het aantal modellen verder met dertig procent terug. Op die manier kan de fabrikant een betere beschikbaarheid, afmontage en krachtigere focus met marketing garanderen. Behalve Batavus en Sparta kiest Accell ook voor de merken Koga, Lapierre, Van Nicholas en Haibike in de Benelux.

Reacties 1


A van der Pas 5 okt, 13:55

Wel opvallend dat juist dealers die korting geven op deze merken hun dealerschap kwijt raken.
Iets voor de NMA misschien?

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!