Lidl, Emté en Jan Linders blijven verskampioenen

Lidl, Emté en Jan Linders blijven verskampioenen

De supermarktketens die door consumenten het best worden beoordeeld op het gebied van vers zijn dezelfde als vorig jaar. Lidl, Emté en Jan Linders krijgen respectievelijk de hoogste cijfers voor groente en fruit, vlees en brood, zo blijkt uit het jaarlijkse Versrapport van GfK en Foodmagazine.

Het brood van Jan Linders werd beoordeeld met een gemiddelde van 7,63, iets lager dan vorig jaar. Plus staat op de tweede plaats, terwijl Albert Heijn een sprong van de negende naar de derde plek maakt. Jan Linders won vorig jaar ook de overall titel van beste verssupermarkt, maar die is dit jaar niet uitgereikt. In plaats daarvan zijn alleen de drie grootste versgroepen bekeken, die samen goed zijn voor twee derde van de versomzet in Nederlandse supermarkten.

Ook in de categorieën vlees en groente en fruit maakt Albert Heijn een sprong op de ranglijst, respectievelijk van acht naar vijf en van zes naar drie. Spar is in alle drie de categorieën hekkensluiter, terwijl ook Aldi en Dirk in de onderste regionen staan. Jumbo staat in alle drie de versgroepen in de middenmoot.

Over het geheel genomen zijn consumenten tevredener over vers in de supermarkt. Brood krijgt met een rapportcijfer 7,33 de hoogste gemiddelde waardering, groente en fruit een 7,30 en vers vlees een 7,20. Alle drie de cijfers liggen iets boven de waardering van vorig jaar.
 

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends