Amazon introduceert nieuw winkelconcept: 4-star

Amazon introduceert nieuw winkelconcept: 4-star

Amazon opent donderdag een winkel met onder meer speelgoed en huishoudelijke artikelen. De winkel draagt de naam Amazon 4-star en is te vinden in New York, meldt het bedrijf in een blog.

De winkel wordt gevuld met bestsellers van de website. Producten met een waardering van 4 sterren of hoger, van een topverkoper of met het label nieuw en trending, krijgen een plaatsje in de fysieke winkel. Voorlopig gaat het nog om artikelen uit de populairste categorieën zoals consumentenelektronica, games en boeken. Ook de door Amazon zelf ontwikkelde elektronica is in de winkel te vinden. Klanten kunnen er producten als Alexa en Echo testen.

In de winkel is een aantal functies toegevoegd om het winkelen makkelijker te maken. Klanten kunnen bijvoorbeeld bij 'Most Wished For' een verzameling producten vinden die het meest worden toegevoegd aan wensenlijst. Maar ook de populairste producten in New York, producten die vaak samen worden gekocht en exclusieve producten hebben een eigen plekje in de winkel.

Op de digitale prijskaartjes staat naast de reguliere prijs ook de online prijs vermeld. Amazon Prime-leden betalen de, lagere, online prijs. Op die manier hoopt de internetgigant meer leden aan zich te binden. Leden bestellen doorgaans meer  bij de webwinkel.

Amazon is bezig om zich naast online ook offline te profileren als grote speler. Zo werd met Amazon Go het kassaloos winkelen geïntroduceerd, is er een keten onder de naam Amazon Books en is het bedrijf eigenaar van supermarktketen Whole Foods.  

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends