Nieuwe hardloopwinkelketen RunX van start

De eerste vier winkels van de nieuwe hardloopwinkelketen RunX hebben de afgelopen weken hun deuren geopend. De voormalige vestigingen van Runnersworld in Enschede, Groningen, Haarlem en Tilburg hebben inmiddels een makeover ondergaan en zijn voorzien van de nieuwe naam.

Afgelopen juni werd bekend dat elf van de 24 franchisenemers bij Runnersworld vertrekken. Ze vinden dat de formule van Euretco onvoldoende vrijheid biedt en te weinig rendement oplevert. De franchisenemers hebben een coöperatie opgezet, om rechtstreeks zaken te doen met de grote merken.

Op de nieuwe website laat RunX weten ‘niet te geloven in franchise en verplichte regels’. Ondernemers kunnen bij de formule hun eigen inkoop bepalen, afgestemd op de regionale behoeften. ‘Geen torenhoge maandelijkse afdrachten meer, maar weer de baas zijn over je eigen winkel’, klinkt het. 

RunX presenteert zich als specialist in het aanmeten van A-merk hardloop-, wandel- en fitnesschoenen, waarbij gebruik wordt gemaakt van een uitgebreide loopanalyse. Op 1 januari 2019 maken ook de winkels in Apeldoorn en Zaandam de overstap van Runnersworld naar RunX.

 

Reacties 2


Piet Breevaart 3 okt, 13:16

Ik tel maar 6 winkels. Wie zijn dan die andere 5 van de 11 winkels?


Nico van Offeren 3 okt, 14:52

Deze mannen zullen het allemaal wel goed overdacht hebben ! Vraag me af of ze met het nieuwe Nike beleid nog wel toegang zullen hebben tot de collecties van dit Running merk ? Onder de vlag van Euretco ( o.a. internationale samenwerking ) is dit voor de Runnersworld formule wel mogelijk !

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!