Praxis passeert Gamma als grootste bouwmarkt

Praxis passeert Gamma als grootste bouwmarkt

Praxis opent deze maand vijf nieuwe winkels en brengt zijn totaal daarmee op 171. Daardoor is de dhz-formule nu ook in aantal vestigingen de grootste Nederlandse bouwmarkt.

De nieuwe vestigingen betreffen omgebouwde Formido-locaties in Stiens, Oudenbosch, Oosterwolde, Urk en Albrandsaard. Praxis heeft daarmee inmiddels 23 winkels van Formido omgebouwd. De retailer laat verder weten ook zijn aantal stadswinkels uit te breiden, met begin volgend jaar de derde in Amsterdam en de tiende in totaal. “We zien dat Praxis City voldoet aan de wens van omwonenden”, zegt algemeen directeur Joost de Beijer. Praxis wil de komende jaren doorgroeien tot twintig stadswinkels.

Met de nieuwe winkelopeningen passeert Praxis concurrent Gamma, dat 166 winkels in Nederland heeft. Gemeten naar winkelverkoopvloeroppervlak, was de Maxeda-formule met begin dit jaar ruim 583 duizend vierkante meter al de grootste bouwmarktketen. Gamma staat op plek vier, terwijl alleen Albert Heijn en Jumbo nog meer winkelvloeroppervlak hebben dan Praxis.

Praxis lanceerde afgelopen zomer ook een nieuwe website. Daarmee ligt de focus naar eigen zeggen meer op de 'beleving van de klant', met een verbeterde navigatie en een snellere check-out. “Sinds de livegang stijgt het aantal bezoekers en het aantal conversies exponentieel”, zegt De Beijer. De retailer heeft deze zomer in samenwerking met een externe partner een centraal e-dc opgezet, van waaruit alle klanten in Nederland worden bediend.

In het oktobernummer van RetailTrends, dat deze week verschijnt, staat een uitgebreid interview met Joost de Beijer. Daarin gaat hij in op de vijf bouwstenen die de vernieuwing binnen de bouwmarktformule kenmerken. Onder meer de keuze voor méér vierkante winkelmeters en de groeiende concurrentie van zowel Hornbach en Bauhaus als online spelers komen aan bod. Nog geen member? Klik hier voor meer informatie.

Reacties

Snoeischaar

Geplaatst door Abderrahman El-Hamchaoui op 24 juli 2019 om 13:02

Laatste nieuws

RetailTrends