Karwei opent shop-in-shop bij Hudson's Bay

Karwei brengt zijn nieuwe interieurcollectie onder de aandacht in het Rotterdamse warenhuis van Hudson’s Bay. De bouwmarkt heeft vanaf donderdag zes maanden lang de ruimte op de derde verdieping van de winkel.

Karwei presenteert in Rotterdam op tweehonderd vierkante meter zijn nieuwste assortiment verlichting, vloer-, wand- en raamdecoratie. Daarnaast brengt de retailer een deel daarvan de komende drie weken onder de aandacht in het zogenoemde studio's-concept van Hudson's Bay, waar wisselende retailers en merken zich steeds enkele weken vestigen. Met de shop-in-shop brengt de retailer zijn shopervaring 'een stap verder', zegt manager marketing en communicatie Laurens Miedema. "De combinatie van de Hudson’s Bay-wooncollectie en de collectie van Karwei biedt interieurliefhebbers the best of both worlds in hartje Rotterdam."

Het is voor het eerst dat Karwei een shop-in-shop bij een andere retailer opent. Eerder verkende de decoratieve bouwmarktformule de binnenstad al met een pop-up store in de Amsterdamse Kalverstraat. Ook had Karwei enkele weken een tijdelijke vestiging op station Utrecht Centraal.

Formuledirecteur Machiel van der Sluis liet eerder al aan RetailTrends weten voorzichtig de binnenstad te verkennen. Het toegenomen belang van e-commerce maakt het volgens hem steeds lastiger om alle vierkante meters in ‘grote dozen’ buiten het centrum relevant te vullen. Voor eigen stadswinkels, zoals onder meer Gamma en Praxis die hebben, zijn vooralsnog geen plannen.

Hudson’s Bay biedt in zijn studio’s steeds tijdelijk ruimte aan wisselende concepten. Eerder doken onder meer Bloomon, Matt Sleeps en Paw Patrol al op binnen de warenhuizen.
 

Reacties 6


Fred M. 4 okt, 18:00

Lol, het had beter andersom kunnen zijn :-) Dus een Hudsons Bay pop-up store in de diverse Rotterdamse Karwei vestigingen :-)


Olaf Busch 5 okt, 10:45

Dit is toch de omgekeerde move die je/ik zou verwachten als je Hudsons Bay als begerenswaardig nieuw merk wilt positioneren.


Paul Tiemessen 5 okt, 10:58

Hudsons Bay had toch al positioneringsproblemen?


G. Takken 5 okt, 13:14

Wie verzint dit ? en wie gaat er in mee ? zo kansloos dit.....


Chantal Riedeman | Shopolog 7 okt, 11:11

Jeetje, laat ik ook eens iets positiefs toevoegen. Ik vind het een geweldige samenwerking. Karwei mag zich echt met de "grote namen" vergelijken. Ga maar eens kijken hoe ze zich dit jaar wéér positioneren op de Woonbeurs. Fantastisch. Het is zowel van Karwei als van Hudson's Bay een hele slimme en mooie samenwerking. Ik hoop dan ook dat het een heel groot succes wordt en, volgens mij, is er maar één iemand die dat kan bepalen en dat is de klant.


Francien Hol 24 okt, 23:24

Wil niet veel zeggen maar Hudsons Bay is een top firma. Ik wou dat meer mensen een beetje Positiever over Hudsons Bay zouden praten. Ik vind het een leuk idee.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!