Erwin Cok is als investeerder nog altijd betrokken bij Christine le Duc. Hij is een van de ‘geheime investeerders’ die de Nederlandse erotiekketen eerder dit jaar overnam, zegt ceo Audrey van Ham tegenover Quote.

De familie Cok was jarenlang aandeelhouder van Beate Uhse, het voormalige moederbedrijf van Christine le Duc. Toen het Duitse erotiekconcern de keten begin vorig jaar van de hand deed, werd Cok managing director, nadat hij eerder al coo bij het moederconcern was. Toen Christine le Duc dit jaar weer in Nederlandse handen kwam, nam zijn vriendin Van Ham het roer over.

Dat haar vriend en voormalige baas de nieuwe start van Christine le Duc financiert, wilde Van Ham liever niet bekendmaken. “Dan krijg je die verhalen”, verklaart ze. Van Ham benadrukt dat Cok niet meer operationeel bij de winkelketen betrokken is. “Erwin is uit het bedrijf, nu mag ik het doen.”

Van Ham vertelt in het oktobernummer van RetailTrends nog blij te zijn niet opgescheept te zitten met een ‘ongewenste Beate Uhse-erfenis’. “Gelukkig niet, want het is een kleine markt en ik zou het niet fijn vinden als klanten de associatie ‘failliet’ bij ons hebben."

Van Ham gaat in het oktobernummer van RetailTrends uitgebreid in op het nieuwe leven van Christine le Duc. Klik hier om het magazine digitaal te lezen. Nog geen member? Klik hier voor meer informatie.