SuperTrash laat een schuld van elf miljoen na

SuperTrash laat een schuld van elf miljoen na

Schuldeisers hebben nog elf miljoen euro te goed van het in maart failliet verklaarde SuperTrash. Dat blijkt uit het tweede faillissementsverslag van curator Stephan Voermans.

De Belastingdienst is met een vordering van ruim 3,8 miljoen euro de grootste schuldeiser. Verder heeft de bank nog ruim 2,6 miljoen euro te goed en het UWV 181 duizend euro. SuperTrash had zelf nog 2,2 miljoen euro van andere bedrijven te goed, terwijl de verkoop van de merkrechten en voorraden zeven ton opleverde.

SuperTrash leed vorig jaar een verlies van 2,7 miljoen euro, terwijl de omzet in twee jaar tijd halveerde naar 15,5 miljoen. Nadat een groep onbekende investeerders een doorstart realiseerde, werden de merkrechten later weer doorverkocht aan Unlimited Footwear Group. De nieuwe eigenaar wil kleding met de hulp van een derde partij – ‘een bekende Nederlandse speler die zijn sporen heeft verdiend in de modebranche’ – verkopen, zegt managing director Erwin Jaspers.

De nieuwe eigenaar liet verder weten dat de toekomst van SuperTrash vooral online ligt. De website van het modemerk meldt dat een terugkeer eind dit jaar op de planning staat. 
 

Reacties

Geweldige publiciteit, al jarenlang, maar weinig inhoud, blijkbaar. Jammer, maar dit gebeurt natuurlijk veel vaker.

Geplaatst door Reinder Koornstra op 17 oktober 2018 om 15:43

Laatste nieuws

RetailTrends