Schuld Gaastra- en SuperTrash-eigenaar loopt op tot bijna 18 miljoen

Schuld Gaastra- en SuperTrash-eigenaar loopt op tot bijna 18 miljoen

Daar komt mogelijk nog een fiks bedrag bij: de failliete Unlimited Footwear Group heeft een bancaire schuld van enkele tientallen miljoenen.

De failliete Unlimited Footwear Group (UFG), eigenaar van modemerken als SuperTrash en Gaastra, laat een schuld achter van bijna 18 miljoen euro. Dat is fors meer dan waar curatoren Fred Froger en Hans Alberts eerder vanuit gingen

Uit het tweede faillissementsverslag van de curatoren blijkt dat het schoenenbedrijf 574 concurrerende crediteuren telt. Zij hebben in totaal 16,8 miljoen euro aan vorderingen ingediend. Daar komt bij dat ook de fiscus ruim 1 miljoen euro aan preferente vorderingen heeft uitstaan bij UFG. Eerder hielden de curatoren nog rekening met circa 2 tot 2,5 miljoen euro aan schulden.

Daar komt binnenkort mogelijk een nog hoger bedrag bij. In het faillissementsverslag melden de curatoren dat ABN Amro en ING een gezamenlijke lening hebben uitstaan bij de schoenenketen, ter hoogte van meer dan 23 miljoen euro. Op het moment van faillissement (op 16 februari) bedroeg de totale bancaire schuld van de groep ruim 30 miljoen. De volgende periode wordt dit bedrag concreter.

Het is nog niet bekend hoe deze schulden worden afgewikkeld; pas in oktober wordt hier meer duidelijk over.

SuperTrash en Gaastra
Van een losse doorstart is nog steeds geen sprake. Het is nog niet bekend wat er met merken Gaastra en SuperTrash gaat gebeuren. De webshop van SuperTrash is nog in de lucht, zij het met kledingstukken die sterk worden afgeprijsd. Jassen en polo's van Gaastra worden online her en der nog aangeboden via online faillissementswebshops. Of de merken een nieuwe eigenaar hebben gevonden, is niet duidelijk: de curatoren hebben (nog) niet gereageerd op vragen van RetailTrends. 

Unlimited Footwear Group werd op 29 februari failliet verklaard door de rechtbank Zeeland-West-Brabant. Het bedrijf voerde diverse schoenen- en modemerken onder eigen label, zoals Nubikk, Rehab, Bullboxer, Gaastra en SuperTrash.

Nubikk wist buiten de val van het moederbedrijf te blijven en zich voor het faillissement af te splitsen. Rehab en Bullboxer verzelfstandigden na het faillissement.

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Sluit je net als 2.500 bedrijven aan bij de RetailTrends-community

Slechts €10 voor de eerste maand

Word member van RetailTrends en krijg;
✅ toegang tot alle premium content;

✅ het RetailTrends-magazine (print + online);

✅ net als 40.000 nieuwsbriefabonnees dagelijks het laatste nieuws in je mailbox;

✅ gratis vacactureplaatsingen op RetailTrends Jobs;

✅ korting op RetailTrends-events.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!