Sligro reorganiseert: tweehonderd banen weg

Sligro reorganiseert: tweehonderd banen weg

Sligro Food Group schrapt tweehonderd banen op zijn hoofdkantoor in Veghel. De reorganisatie is mede het gevolg van de verkoop van supermarktketen Emté, zegt een woordvoerder tegen het Brabants Dagblad.

Op het hoofdkantoor werken momenteel negenhonderd mensen. De ontslagen betreffen diverse functies en afdelingen, zegt de woordvoerder. “Er verdwijnen banen in alle lagen van het bedrijf.” Naast de verkoop van de supermarkten, speelt ook het 'stroomlijnen' van het foodconcern een rol. Sligro heeft in totaal zestien miljoen euro uitgetrokken voor de reorganisatie, die eind volgend jaar volledig moet zijn afgerond. 

Eerder deze maand maakten Jumbo en Coop al bekend de distributiecentra en vleescentrale van Emté niet over te nemen. De locaties in Kapelle, Putten en Enschede gaan naar verwachting komend jaar dicht. Die sluitingen zouden gepaard gaan met het verlies van 430 banen, waar de reorganisatie op het hoofdkantoor nog bovenop komt.

Zes Emté-winkels heropenen volgende maand hun deuren als Jumbo. Momenteel zijn zestien vestigingen al omgebouwd naar hun nieuwe formule. In totaal worden 130 supermarkten omgebouwd tot Jumbo of Coop. 
 

Reacties

Het blijft voor mijn een raadsel wat al die medewerkers voor werk hebben zal weer opnieuw een zaak zijn waar academische een rol spelen binnen kort boek over schrijven met 65 jaar retail ervaring

Geplaatst door Joop Steenbergen op 16 oktober 2018 om 18:15

Laatste nieuws

RetailTrends