IKEA komt met nieuw stadswinkelconcept in Londen

IKEA komt met nieuw stadswinkelconcept in Londen

IKEA heeft donderdag in het centrum van Londen een nieuw stadswinkelconcept onder de naam Planning Studio gelanceerd. Deze winkel is speciaal gericht op keukens en slaapkameropslag.

In de mini-stadwinkels ligt de focus op service en advies. In tegenstelling tot de grote woonwarenhuizen van de interieurketen, zijn hier niet alle producten voorradig. Klanten kunnen inspiratie opdoen en advies krijgen en moeten vervolgens een online bestelling plaatsen. Met een oppervlak van vierhonderd vierkante meter is de studio beduidend kleiner dan de traditionele IKEA-vestigingen.

Volgens de retailer is dit slechts het topje van de ijsberg en wordt er gezocht naar andere locaties in het stadscentrum. "Dit maakt deel uit van de transformatie van IKEA", zegt Javier Quiñones, retailmanager van IKEA in het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Volgens hem heeft de helft van de consumenten geen auto en is het daardoor lastig voor hen om warenhuizen buiten de stad te bezoeken.

IKEA-topman Jesper Brodin liet eerder al optekenen te onderzoeken of er meer ’gespecialiseerde stadswinkels’ in Europa geopend kunnen worden. Volgens hem zijn er veel logistieke uitdagingen bij de online verkoop, maar kunnen de grote winkels als distributiecentra dienen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!