Uniqlo vervangt meeste dc-personeel door robots

Uniqlo vervangt meeste dc-personeel door robots

Kledingketen Uniqlo heeft zijn distributiecentrum in Tokio grotendeels geautomatiseerd. Het is het eerste magazijn waar het werk voor het merendeel door robots wordt gedaan.

Door de automatisering kan het dc een 24-uurs productie draaien. Negentig procent van de medewerkers verliest zijn baan. Het ombouwen van het magazijn in Tokio is de eerste stap richting totale automatisering.

De kosten voor de verbouwing lagen volgens Japan News tussen de negen en negentig miljoen dollar. Fast Retailing, het moederbedrijf van Uniqlo, trekt nog eens bijna negenhonderd miljoen dollar uit voor verdere automatisering. Het bedrijf wil zo snel mogelijk geautomatiseerde distributiecentra wereldwijd openen. In welk tijdsbestek heeft Fast Retailing niet bekend gemaakt.

Dankzij de nieuwe robots gaat het sorteren en het inspecteren van de kleding automatisch. Ook het verpakken en bevestigen van labels gaat voortaan geautomatiseerd. Het systeem is ontwikkeld in samenwerking met Daifuku. Volgens het bedrijf wordt slechts een klein deel van de productie van het in 2016 geopende magazijn nog door mensenhanden gedaan.

Bekijk het geautomatiseerde distributiecentrum van binnen op RetailTrends.

Reacties 1


Tjeu Paffen 18 okt, 13:02

Is dit wat er ook in NL gaat gebeuren met al die DC's? Vrees van wel....laat gemeentelijke beleidsmakers en bestuurders 3x nadenken voordat ze een DC in hun gemeente toelaten........interessant nu de discussie over een mega dc van AliExpress gaat of dit in NL of BE gevestigd moet worden

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!