Blokker trekt stekker uit Cook&Co

Blokker Holding heeft ook de webshop van Cook&Co opgeheven. De website verwijst voortaan door naar die van Blokker.

Cook&Co hield voorafgaand aan de sluiting een opheffingsuitverkoop, meldt Twinkle. Klanten worden nu verwezen naar de kook-, bak- en andere keukenartikelen die ze bij Blokker kunnen aanschaffen.

Twee jaar geleden kondigde het retailconcern al aan te stoppen met de fysieke winkels van Cook&Co. De circa twintig vestigingen gingen op slot en de formule werd doorgezet als online pure player. Daarbij werd opgemerkt dat de fysieke winkels al enkele jaren verlieslatend waren, terwijl de webshop juist jaarlijks flink groeide.

De toekomst van de formule was volgens Blokker Holding ‘beter gewaarborgd door alleen te investeren in de online tak’. De webshop werd ondergebracht bij innovatietak Nextail. De retailer kondigde eerder al aan te stoppen met Nextail als aparte organisatie, als gevolg van de verkoop van formules als Leen Bakker en Intertoys.

Reacties 14


Hans Wijmer 23 okt, 10:29

Jammer Want Cook en Co had een mooi kwalitatief uitgebreid assortiment wat bij Blokker absoluut niet te koop is. De kook- bak- en keukenartikelen zijn bij Blokker van een zeer matige kwaliteit en er is veel hetzelfde zonder een ruime keuze.


O. Busch 23 okt, 10:59

Fijn voor de zelfstandige kookwinkels die nog over zijn.


Charles Paape 23 okt, 11:10

Blokker, Blokker, Blokker.....weer de weg kwijt.


Harold Vreeds 23 okt, 11:52

Alles in de uitverkoop. Wel ja, er blijft niets meer over. Kan Blokker geen warme worsten gaan verkopen?


Reinder Koornstra 23 okt, 14:03

Zoals gewoonlijk betekent ook hier: Winkels sluiten en doorgaan als webshop is het begin van het einde.


Seb Seb 23 okt, 14:44

Het krampachtig blijven doorgaan met Blokker, terwijl alles er op wijst dat ze géén hit in handen hebben met het 'nieuwe' Blokker maar ook dit soort besluiten, laat zien dat het hele concern stuurloos is.

Het geld wordt op zo'n hard tempo verbrand, dat er binnen nu en 2 jaar geen Blokker Holding meer bestaat. Gelukkig hebben ze het vastgoed nog ;)


Jans Jansen 23 okt, 15:03

Beste zogenaamde retail specialisten
Blokker heeft hier niets mee te maken en staat los van blokker Holding
Dit besluit is genomen door blokker Holding en niet door blokker.
Het is natuurlijk wel fijn om wederom blokker in een kwaaddaglicht te stellen.
Hans wijmer, na je 35 jarig dienstverband blijf je blokker maar zwart maken. 35 jaar je salaris betaald en nu op alle websites je gal spuwen over je oude brood heer. Bah!
Beste zogenaamde retailspecialisten, zullen we het ajb bij feiten houden?


Eric De Waard 24 okt, 09:53

Helemaal eens met Hans Wijmer, Blokker is een verkeerde weg ingegaan dat veel klanten heeft grkost. Nu alle zeilen bij draaien om toch uiteindelijk de laatste stuiptrekkingen te veroorzaken.
Jans Jansen als je graag wilt uithalen op de persoonlijke mening van in jou ogen de zgn retailspecialisten mag je ook wel met je eigen naam posten en je functie bij Blokker kenbaar maken. Weten we in ieder geval met wie we te maken hebben.


Jans Jansen 24 okt, 16:39

Beste Eric,
Als je me even had gegoogled dat had je gewoon geweten dat ik een gepensioneerde inkoper ben die bij diverse retailers werkzaam is geweest. Zo moeilijk is dat toch niet en nee ik helaas niet bij Blokker gewerkt. Ik ben gewoon een liefhebber van NL retail bedrijven die volgens mij nooit uit het winkelstraat beeld mogen verdwijnen. En daar is Blokker, maar ook HEMA etc er een van. Ik wens hun namelijk wel het allerbest toe en erger me ook groen en geel aan alle ja alle zgn retail specialisten die het altijd beter weten en hun "expert" mening niet onder stoelen en banken steken en hiermee veel hard werkende medewerkers beschadigen.


R Sheombarsing 10 jan, 16:21

Cook& Co bestaat blijkbaar niet meer.
Ik heb een cadeaubon van 100 euro van Cook&Co. Waar kan deze verzilveren? Of ben ik gewoon opgelicht ( strafbaar feit )!


Ivan N 24 jan, 15:45

Tevens een cadeaubon in bezit, is dat nog wat waard of kan ik deze door midden knippen?


Willy K 25 jan, 16:29

Ben ik ook benieuwd naar!


Daisy H. 2 feb, 17:04

Dit is zo jammer ik had ook nog een resterend bedrag op mijn cadeaubon staan en dan wordt de stekker eruit getrokken... Dit was de whatsapp reactie van blokker nadat ik had gevraagd of deze dan nu bij de Blokker in te leveren is aangezien ze je doorverwijzen naar de Blokker website;

Goedemiddag Daisy, bedankt voor je bericht. Helaas is Cook&co inderdaad failliet. Bij Blokker is het daarom niet mogelijk om de cadeaukaart in te leveren. Groetjes, Cassie

Fijn...


Lia M 19 sep, 16:12

Helaas heb ik ook een cadeaukaart van Cook&Co ter waarde van € 50,--
Na eerst het hoofdkantoor van Blokker te hebben gebeld, werd ik doorverwezen naar hoofdkantoor van Leen Bakker, die mij vervolgens terug verwees naar hoofdkantoor van Blokker. Personeel is niet eens in staat je goede informatie te geven. Er wordt iedere keer gezegd dat de webshop is opgeheven en Cook&Co niet meer bestaat. Op de webshop van Cook&Co word je doorgelinkt naar de webshop van Blokker. Daar staat dat je nog steeds terecht kunt voor je kook en bakartikelen bij Blokker. Wat is dan het verschil tussen contant geld en een cadeaukaart waar € 50,-- voor betaald is?? En mag ik jullie ook herinneren aan het feit dat geld zijn geldigheid niet verliest. Dit is ook wat op de cadeaukaart staat: Onbeperkt geldig. Ik vind dit te gek voor woorden en het ruikt naar pure oplichterij!!
Ik laat het er niet bij zitten en hoop dat jullie de cadeaukaart niet doormidden geknipt hebben.

En dat deze retailbedrijven nooit uit het winkelstraat-beeld mogen verdwijnen beste heer Jansen, zal in ieder geval Blokker beter met zijn klanten moeten omgaan en dit soort praktijken achterwege laten. En klanten de gelegenheid moeten geven hun geld te besteden.
En....misschien moeten we alle cadeaukaarten maar afschaffen dan blijven klanten niet met een kater achter.
Note: Een klacht melden op klachtenkompas van de Consumentenbond is ook een optie!!

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!