'MediaMarkt wilde BCC-eigenaar volledig overnemen'

'MediaMarkt wilde BCC-eigenaar volledig overnemen'

Ceconomy stond afgelopen zomer op het punt om een bod van 2,7 miljard euro op Fnac Darty uit te brengen. Het moederconcern van MediaMarkt zag daar echter op het laatste moment vanaf vanwege zijn verslechterde resultaten, meldt de Franse zender BFM.

Het idee voor het overnamebod zou zijn ontstaan nadat beide partijen afgelopen voorjaar de krachten hadden gebundeld in een zogenoemde ‘retailalliantie’. Het bod had op 25 augustus moeten worden uitgebracht, omdat op die dag het recht van de voormalige eigenaarsfamilie Pinault op een deel van de opbrengst zou verlopen. Ruim een week daarvoor maakte Ceconomy echter een kwartaalverlies van 154 miljoen euro bekend. Ook zakte de beurskoers in na het afgeven van een winstwaarschuwing, waarna van de koop werd afgezien.

Ceconomy wil niet op de geruchten reageren. Het elektronicaconcern bezit sinds ruim een jaar al bijna een kwart van Fnac Darty. Bovendien werken beide partijen via een aparte joint venture intensief samen op het gebied van onder meer private label-ontwikkeling en innovatie.

Voormalig topman Pieter Haas wilde eind vorig jaar tegenover RetailTrends nog niets zeggen over een eventueel voornemen om de BCC-eigenaar volledig in te lijven. Wel liet hij weten volop kansen voor consolidatie in de elektronicamarkt, zowel lokaal, nationaal als internationaal. Haas stapte vorige week per direct op bij Ceconomy als gevolg van de tegenvallende resultaten. 


 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!