Blokker-eigenaar neemt winkels BCC over

Mirage Retail Group – bekend van onder meer Blokker, Big Bazar en Intertoys – neemt de 62 BCC-winkels over van Fnac Darty. Dat heeft het Franse concern bekendgemaakt.

Fnac Darty is in Nederland alleen actief met elektronicaketen BCC en daarbuiten vooral gespecialiseerd in entertainment- en vrijetijdsproducten. Wat betreft de kosten van de overname: het gaat om een symbolisch bedrag. Fnac Darty laat weten er alle vertrouwen in te hebben dat BCC als onderdeel van Mirage Retail Group een gezonde toekomst tegemoet gaat.

Ceo Herman Bramer van BCC: "We zijn er erg blij mee. Dit is goed voor BCC. We kunnen ons nu verder ontwikkelen en BCC en Mirage Retail Group vullen elkaar ook goed aan. Ik hoop dat de deal zo snel mogelijk wordt afgerond, maar we hebben nog wel goedkeuring nodig van de Ondernemingsraad en de Autoriteit Consument en Markt." Bramer gaat verder niet in op waarom het om een symbolisch bedrag gaat.

Fnac Darty was al langer op zoek naar een koper voor BCC. De keten heeft het al jaren lastig.

Zie ook: Wat moet de eigenaar van Blokker met BCC?

Reacties 11


Bob de Vries 28 sep, 19:48

Gaaf, een "Nederlandse" electronicaketen erbij :-) .

Ik hoop wel dat er voldoende mogelijkheden zijn om op te boksen tegen Media-Saturn...


Peter Poels 28 sep, 19:56

Bcc is stiekem altijd al nederlands geweest hoor :-)


M L 28 sep, 21:45

Bakker Cash & Carry, Nederlandserder wordt het niet ;)


Anna Tillaartstraat 29 sep, 07:29

Echt niet goed. BCC was goed Blokker wilt alleen maar onze geld. Defecten met de producten? Hoef niet naar de winkel, je krijgt het geld niet terug. Probeer maar een review te maken, waar? Niet mogelijk. Klantservice via telefoon? Ze bellen de winkel personnel en daarna ze zijn niet meer te helpen. Dat is gebeurd in Veghel. Ga daar niet dus, spaar tijd is geld.


Danny Jansen 29 sep, 08:54

Hmmm het ene failliete bedrijf neemt het ander over.
Benieuwd hoeveel winkels van BCC gaan sluiten dan.
Mag aannemen dat ze dat gaan doen in ieder geval want zo goed liep BCC niet.


Vincent van den burg 29 sep, 10:17

Wellicht een kans voor Media Saturn om een nog groter aandeel in BCC te nemen?


Seb Seb 29 sep, 10:34

Je ziet nu al mijlenver aankomen dat BCC het nu al helemaal niet meer gaat redden. Fnac Darty is in Europa na Mediamarkt, de grootste elektronica retail groep en heeft daardoor inkoopmogelijkheden die BCC samen met Blokker nooit zal bereiken. Met andere woorden: De BCC wordt alleen nog maar duurder en zal niet kunnen opboksen tegen Mediamarkt.

Verbazingwekkend dat een retailgroep, die vorig jaar nog bijna 120 miljoen euro verlies leed, dit soort overnames kan en mag doen. Fnac Darty komt goedkoop van een hoofdpijn dossier af.


Frits Vries 29 sep, 11:11

Dit kan 2 kanten opgaan....witteveen wint of verliest.
Witteveen let op er zijn meerdere spelers die een langere adem hebben qua Financien.
Ik geloof wel dat door deze overname er een hogere winstmarge komt op je klein elektra artikelen komt in blokker winkels.en stunten met bijv. een kwalitatief goede merk Tv. Om je bruto omzet in blokker winkels omhoog te stuwen .De vraag alleen is hoelang dit effect zal hebben en hoe de concurrent hierop zal reageren.
Hopelijk niet in je eigen voet geschoten


Machiel R 29 sep, 13:46

Gewaagd. Toch een markt met flinterdunne marges.


Peter Poets 29 sep, 20:00

Media had geen aandeel in bcc, maar in fnac. Nu heeft media saturn geen aandeel meer in bcc.. dus wellicht juist voor bcc een goede stap? En alles binnen Mirage blijft op zichzelf staan, dus BCC zal gewoon bcc blijven, met in mijn ogen zeker een meerwaarde tov mediamarkt , en zelfs ook coolblue. De consument vind cb fantastisch, maar ze doen gewoon hetgeen bcc al jaren doet. Wel spannend wat er gaat gebeuren, mooi dat BCC weer grotendeels echt Hollands wordt.


Cees de Vries 30 sep, 11:08

Een gevalletje: de lamme helpt de blinde.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!