Blokker automatiseert én mechaniseert zijn dc in Geldermalsen

Blokker heeft de eerste stappen gezet in de ombouw van zijn distributiecentrum in Geldermalsen. Het bedrijf Inther heeft de opdracht gekregen om het pand te automatiseren én mechaniseren ‘met als doel de interne logistieke operatie een solide basis te geven voor de toekomst’.

Het vernieuwde onderkomen in Geldermalsen moet medio 2019 volledig operationeel zijn. De ontwerpfase van het project is net achter de rug. Inther is nu bezig met het voorbereiden op de installatiefase, die rond de jaarwisseling van start gaat. Er komt een shuttlegangpand met ruim vierduizend opslaglocaties, 65 zogenoemde pick-to-light-karren, een put-to-wall-oplossing en een automatische bakkenstapelaar, die bakken uit de shuttle automatisch en in de juiste volgorde op dolly’s stapelt.

De retailer maakte afgelopen zomer bekend alleen verder te gaan met zijn pand in Geldermalsen, dat wordt omgebouwd tot een modern omnichannel distributiecentrum. Het andere dc in Gouda wordt naar verwachting volgend jaar gesloten, terwijl eerder al afscheid werd genomen van het dc in Mijdrecht.

Blokker hoopt onder meer zijn levertijden terug te brengen door zowel de winkels als online via één modern dc te bedienen. Ook moet het samenbrengen van de distributieactiviteiten op termijn leiden tot lagere kosten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!