Lacoste heeft een kort geding aangespannen tegen HEMA vanwege mogelijke merkinbreuk. De Nederlandse winkelketen verkoopt kinderkleding met daarop een krokodil, het symbool van Lacoste.

De zaak draait om een shirt van HEMA met daarop een afbeelding van een krokodil, meldt BNR. Het kort geding dient woensdagmiddag.

Het is niet voor het eerst dat HEMA wordt beschuldigd van merkinbreuk. Zo moest de retailer eerder dit jaar nog ruim 4,4 miljoen euro schadevergoeding betalen aan Levi’s. De achterzakken van de spijkerbroeken leken te veel op die van het Amerikaanse label. In 2014 werd HEMA voor de rechter gesleept door wijnboer Ilja Gort, omdat de tulp op het wijnetiket zou zijn gekopieerd. De winkelketen beloofde daarop de etiketten van de producten aan te passen, zodat er geen sprake meer kon zijn van verwarring.

Lacoste verscheen begin 2016 ook al voor de Nederlandse rechter, omdat het Franse kledingbedrijf beroep had aangetekend tegen de poging van parfumgroothandel Pacogi om het woordmerk Eau Croco vast te leggen. Lacoste trok in die zaak aan het langste eind.