Consumenten verdeeld over kansen van V&D als webwinkel

Consumenten verdeeld over kansen van V&D als webwinkel

Een kwart van de Nederlandse consumenten denkt niet dat V&D het redt als webwinkel. Net zoveel consumenten zijn juist positief over de kansen van het online warenhuis, terwijl de helft twijfelt over de toekomst van V&D. Dat blijkt uit een enquête van onderzoeksbureau Secret View, in opdracht van RetailTrends.

V&D is sinds begin september weer in de lucht. Het warenhuis maakte een comeback onder de vleugels van Coolinvestments en richt zich voortaan nadrukkelijk op veertigplussers. Voor het onderzoek zijn 450 consumenten ondervraagd over de terugkeer van V&D als webwinkel. 

Minder dan de helft van de consumenten (46 procent) geeft aan bekend te zijn met de terugkeer van het warenhuis. De mensen die ervan op de hoogte zijn, vernamen dat voornamelijk via het nieuws of kregen een mail met kortingscode als oud-klant van V&D. 62 procent van de ondervraagden zegt V&D te hebben gemist.

Verder verwacht twintig procent van de consumenten nog dit jaar iets bij V&D te gaan kopen. 38 procent is dat niet van plan, terwijl de grootste groep (42 procent) met ‘misschien’ antwoordt. Van de consumenten die de website hebben bekeken, beoordeelt twee op de drie die als ‘zeer goed’ of ‘goed’. Dertig procent is niet direct enthousiast en minder dan vijf procent noemt het nieuwe V&D ‘slecht’ of ‘zeer slecht’.

Lees op RetailTrends de belangrijkste resultaten van het onderzoek, voorzien van een dieper inzicht.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!