Grootste Intratuin moet groentewinkel sluiten

Grootste Intratuin moet groentewinkel sluiten

Intratuin in Duiven mag van de gemeente niet verder met zijn inpandige groente- en fruitwinkel. “Zo'n winkel hoort in het centrum van het dorp, niet op het bedrijventerrein”, zegt burgemeester Rik de Lange volgens De Gelderlander.

Het bestemmingsplan staat vijftig vierkante meter aan ‘streekproducten’ toe. De groentewinkel is met 150 vierkante meter niet alleen groter, maar er worden ook niet-lokale producten als kokosnoten verkocht. De gemeente Duiven constateerde een half jaar geleden dat de groente- en fruitwinkel groter was dan was afgesproken, mede door klachten van ondernemers uit het stadscentrum.

De Lange zegt met de sluiting precedentwerking te willen voorkomen. “Wij willen niet dat net zoals in Frankrijk de supermarkten zich in de periferie vestigen, die horen in het centrum thuis.” Intratuin krijgt zes weken de tijd om de winkel te ruimen. Mocht hij daarna nog open zijn, dan moet de eigenaar vijfduizend euro boete per week betalen, met een maximum van vijftigduizend euro. 

Eigenaar Wouter Nusselder van het tuincentrum laat weten de groentewinkel graag te behouden en tekent bezwaar aan. “Hij wordt erg gewaardeerd door onze klanten en loopt goed.”

Intratuin in Duiven is met 24 duizend vierkante meter de grootste vestiging van de winkelketen in Nederland. Begin dit jaar werd een grote verbouwing afgerond, waarbij de winkel er onder meer veel horeca en een klimtuin voor kinderen bij kreeg.
 

Reacties 3


Hans Wijmer 5 nov, 14:30

Na een minister is er nu een burgemeester die een bedrijf om zeep gaat helpen. Leve de politiek! ????
Groente hoort toch in een tuin!


Henk Vis 6 nov, 11:30

Supermarkten horen in het centrum? Het zou verstandig zijn om de drukte een beetje te spreiden. Bovendien: laat de consument maar bepalen waar men groente wilt kopen. Daar heb je geen burgemeester voor nodig.


Marga & René Schaapveld 23 nov, 13:31

Wat een onzin, laat de consument zelf bepalen waar hij wat wil kopen.
Koffie bij de benzinepomp, kleding bij AH en Kruidvat, en ga zo maar door.
De horeca in het centrum kan dan ook wel gaan klagen want de horeca heeft een prominente plaats binnen Intratuin, mag dat dan wel????
Gezien de hoeveelheid van fruit en groente is 50 vierkante meter wel erg klein dus laat het gewoon zoals het is.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!