Winnaar van Albert Heijns productpitch failliet

Winnaar van Albert Heijns productpitch failliet

Foodconcept Abel’s Deli is vorige week failliet verklaard door de rechtbank Midden-Nederland. Een van de twee vestigingen in Utrecht is nog geopend in afwachting van een eventuele doorstart. Dat laat het advocatenkantoor van curator Arjan van Dieren weten aan RetailNews.

Abel’s Deli is door Jesse van Donk opgericht als versmaaltijdconcept, verkoopt onder meer bowls en koffie en profileert zich als ‘The Italian from New York’. Het jonge bedrijf won vorig jaar de productpitch van Albert Heijn, goed voor een investeringspakket ter waarde van 125 duizend euro en een plek in het Albert Heijn-schap. De supermarktketen verkocht de maaltijdpotten dit jaar in ruim honderd vestigingen.

Abel’s Deli opende vorig jaar een eerste fysieke vestiging op Utrecht Centraal, begin dit jaar gevolgd door een winkel aan het Vredenburg. Die laatste zogenoemde city store was al voor het faillissement gesloten. De vestiging op het station is nog open om de kans op een overname zo groot mogelijk te maken. De curator hoopt beide vestigingen in een eventuele doorstart te kunnen betrekken.

Het bedrijf was de tweede winnaar van de productpitch van Albert Heijn. De eerste editie werd gewonnen door Kaas in ’t Bakkie, terwijl Knakwortel dit jaar de grote winnaar was.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends