Ook Blokker nu in de etalage

Ook Blokker nu in de etalage

De familie Blokker zoekt een nieuwe eigenaar voor de gelijknamige winkelketen. Dat bevestigt president-commissaris Michiel Witteveen tegenover het FD.

Onder leiding van Witteveen is al een aantal oriënterende gesprekken gevoerd met potentiële kopers. In ieder geval zouden twee Nederlandse private-equitypartijen zijn benaderd, waarbij het volgens een bron gaat om Parcom en Waterland. Daarnaast zou contact worden gezocht met buitenlandse investeerders en strategische kopers. “Als er een verkoop komt, is de nationaliteit van de koper niet van belang”, aldus Witteveen.

Bij een verkoop zou de schuld die de winkelketen heeft bij de familie, volgens een bron minimaal 150 miljoen euro, worden kwijtgescholden. Ook zou het management een ‘flink minderheidsbelang’ verwerven. “Daar zou ik enorm voorstander van zijn”, zegt Witteveen. De familie zou een klein aandeel in Blokker behouden. Momenteel zijn alle aandelen nog in handen van Els en Albert Blokker, respectievelijk weduwe en broer van de in 2011 overleden Jaap Blokker.

Een verkoop zou betekenen dat na 122 jaar een einde komt aan Blokker als familiebedrijf. Na al die tijd management vanuit ‘familieoptiek’ is het tijd voor een andere benadering, zegt Witteveen. “Gelukkig ziet de familie dat zelf ook in.”

Vorig jaar besloot moederconcern Blokker Holding al alle overige winkelformules van de hand te doen. Leen Bakker en Intertoys werden al verkocht, terwijl de verkoop van Big Bazar onlangs werd opgeschort. Het winkelconcern leed vorig jaar een verlies van 344 miljoen euro.
 

Reacties 3


Ben Kuiters 12 nov, 08:31

Vreselijk voor de familie maar ook zeker voor de mensen, die er nog werken.Na er 33 jaar werkzaam te zijn geweest doet dit pijn, een ieder die er werkt en gewerkt heeft mag toch trots zijn op wat hij/zij heeft bijgedragen aan dit prachtige oud Hollands bedrijf.
Lieve mensen hou de rug recht


Mark tvisionair 12 nov, 10:24

Geachte heer Boekhoorn, beste Marcel,

Een mooie opportunity om HEMA en Blokker onder een dak te krijgen en te bouwen aan een sterke Nederlandse retail tak in "clicks & bricks"!


Igor Beuker 12 nov, 15:10

Tussen rare en rake voorspellingen? Dit sprak ik uit over Blokker in Het Parool in de zomer van 2016 https://www.parool.nl/kunst-en-media/tijdperk-van-digitaal-darwinisme-aanpassen-of-uitsterven~a4344646/

Met als grootste sense of urgency: niet nog meer ontslagen! Op tijd innoveren is een must have! Ik hoop van harte dat men het tij nog kan keren!!

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!