Promiss: 'Wij zijn absoluut geen brick-concept'

Promiss: 'Wij zijn absoluut geen brick-concept'

De vele winkels die Promiss twee jaar terug in Nederland opende waren vooral bedoeld als kennismaking met de consument. “In het strategisch plan stond al de intentie om het aantal locaties successievelijk af te bouwen en te focussen op online”, zegt managing director van de modeformule tegenover RetailTrends.

Promiss kon door het netwerk van de voormalige zusterketen Superstar in korte tijd veel winkels openen op locaties door heel Nederland. De fysieke wereld heeft geholpen het merk, dat na het faillissement in 2015 uit de winkelstraat was verdwenen, opnieuw neer te zetten. E-commerce heeft echter altijd voorop gestaan. “We zijn absoluut geen brick-concept, de winkels zijn ondersteunend”, aldus Van den Berg.

Momenteel heeft Promiss nog zestien vestigingen in Nederland en één in België. In eigen land zullen dat er in de toekomst eerder minder dan meer worden. Tegelijkertijd worden nog steeds nieuwe filialen geopend, zoals volgend jaar in Mall of the Netherlands. “Voor heel Nederland zou uiteindelijk misschien een aantal van veertien winkels passend zijn, maar pin me er niet op vast”, aldus de directeur.

Fysieke groeimogelijkheden ziet Promiss vooral internationaal. België loopt op online gebied nog achter, waardoor fysieke aanwezigheid daar veel toegevoegde waarde heeft, zegt Van den Berg. “Dat hoeft niet per se via eigen winkels, maar kan net zo goed via shop-in-shops, bijvoorbeeld in warenhuizen.”

Lees op RetailTrends meer over hoe het gaat met Promiss, ruim twee jaar na de comeback.
 

Reacties