Men At Work-winkels weer dicht

De doorstart van Men At Work lijkt vooralsnog weinig succesvol. Nieuwe eigenaar Vidrea Retail wilde met minstens tien winkels verdergaan, maar zeker de helft daarvan is alweer gesloten.

Men At Work werd begin augustus voor bijna 435 duizend euro overgenomen door Vidrea Retail. Het moederbedrijf van Witteveen en Miller & Monroe was volgens de curator de enige geïnteresseerde partij die een doorstart wilde realiseren. Na de deal werd gecommuniceerd dat in elk geval de filialen in Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Den Bosch, Groningen, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam, Sneek en Utrecht zouden openblijven.

Zo’n drieënhalve maand verder staan er op de website nog maar vijf winkels vermeld, waarvan er zeker één (Den Haag) weer bezig is met een opheffingsuitverkoop. De winkels in Amsterdam, Rotterdam, Sneek, Groningen en Utrecht gingen in een eerder stadium al dicht. De laatste twee vestigingen moesten hun deuren sluiten, omdat de verhuurder niet met Men At Work verder wilde. Tot een herlancering van de webshop, die voor oktober stond gepland, is het nog niet gekomen.

Of er nog een toekomst voor Men At Work is, kan marketingmanager Natasja de Jonge van Vidrea Retail niet zeggen. “Helaas kan ik daar nog geen update over geven, puur omdat de plannen nog niet helder zijn”, laat ze desgevraagd weten. De retailer denkt aan het eind van dit jaar meer duidelijkheid te kunnen geven.

Update 26-11-2018: Een woordvoerder van Vidrea Retail meldt dat de plannen wel helder zijn. Lees: Einde van Men At Work nu echt nabij

Reacties 3


Rudy Bos 19 nov, 10:31

De vestigingen in Arnhem en Maastricht zijn weer bezig met een opheffingsuitverkoop. In de vestiging in Maastricht wordt aangegeven dat ze verder gaan als Miller & Monroe..


Reinder Koornstra 19 nov, 11:39

Wat geweldig toch altijd, al dat ongefundeerde optimisme over 'doorstarten'!
De ketens zijn toch niet voor niets in de problemen raakt?
Natuurlijk moet je de formule dan drastisch gaan hervormen. Dat niet doen, een échte 'doorstart' dus, maar met veel minder filialen maakt geen kans! Hoe vaak moet datnog fout gaan?
Weer een half miljoen de goot in!
Ach, het ís maar geld!


Marcel Veldhuijzen 20 nov, 17:08

en naar betaling van openstaande schulden van men at work kan ik fluiten.
Kreeg alleen een mailtje van de curator dat er geen gelden waren om mij als crediteur te betalen. Ook toen er daarna bekend was dat er 435.000 euro was betaald hoorde ik totaal niets. Als werknemer ben je nog beschermd door UWV maar als ZZP-er die voor MAW werkte heb je niets.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!