Picnic-kloon duikt op in Zwitserland

Migros test sinds vorige maand een nieuwe online boodschappendienst in de regio van Bern. Miacar, zoals de ‘rollende supermarkt’ heet, heeft opvallend veel weg van Picnic.

Miacar beschikt over een app, waar consumenten hun bestelling kunnen plaatsen. De orders worden bezorgd met hetzelfde type elektrische wagentjes dat Picnic ook gebruikt. Het assortiment bestaat uit regionaal en vers voedsel, evenals bier en wijn.

Klanten kunnen bij Miacar een tijdsvenster van een uur kiezen en krijgen bestelling van boven de 25 Zwitserse Frank (22 euro) gratis thuisbezorgd. Als de chauffeur van de boodschappendienst vertrekt, kunnen ze tot de minuut nauwkeurig zien wanneer die bij hen aan de deur staat.

Migros, de grootste supermarktketen van Zwitserland, beschouwt de nieuwe service als een variant op de in 2007 verdwenen SRV-wagen. Het bedrijf overweegt Miacar in heel het land uit te rollen, zegt een woordvoerder tegen de Zwitserse krant Blick. “Als de ervaringen van klanten positief zijn, is een geleidelijke uitbreiding naar andere regio’s in Zwitserland gepland.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!