Nespresso gaat voor 'groenere' capsules

Nespresso wil binnen twee jaar overstappen op verantwoord geproduceerd aluminium. De koffieketen van Nestlé is daarvoor een samenwerking aangegaan met mijnbouwbedrijf Rio Tinto.

Het groenere aluminium wordt geproduceerd met behulp van waterkrachtcentrales. Het aluminium krijgt een ASI-certificaat, wat inhoudt dat er ook rekening wordt gehouden met de biodiversiteit en rechten van de lokale bevolking. 

Nespresso is naar eigen zeggen het eerste bedrijf wereldwijd dat verantwoord geproduceerd aluminium gebruikt voor koffiecapsules. De ambitie is om voor eind 2020 volledig te zijn overgestapt op het duurzamere alternatief. Momenteel wordt 22 procent van de gebruikte capsules ingeleverd bij Nespresso.

Het is voor de maatschappij én de continuïteit van Nespresso van belang dat er duurzaam wordt gewerkt, zegt commercieel directeur Herman Rooswinkel in het novembernummer van RetailTrends. Zo wordt er ook geïnvesteerd in het duurzaam verbouwen van koffie en het planten van bomen. “Als we de kwaliteit koffie willen behouden en groeien, is dat ook een stuk eigen belang.”

In de nieuwe boutique in Arnhem is een prominente rol weggelegd voor duurzaamheid. Zo zijn tafelbladen gemaakt van koffieresten uit de Zwitserse fabriek en komt het hout van herbebossingsprogramma’s. Lees in het digitale magazine van RetailTrends meer over het nieuwe winkelconcept. Nog geen member? Klik hier voor meer informatie.

Reacties 1


Paul van Delft 21 nov, 10:14

[Deze reactie is door de gebruiker verwijderd]

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!