IKEA opent zijn grootste winkel ter wereld

De Filipijnse hoofdstad Manilla krijgt in 2020 de grootste vestiging van IKEA wereldwijd. De meubelwinkel in Mall of Asia telt straks 65 duizend vierkante meter.

De huidige grootste vestiging van IKEA telt 57 duizend vierkante meter en is te vinden in de buurt van de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul. Gemiddeld zijn de woonwarenhuizen met zo’n 35 duizend vierkante meter een stuk kleiner. De grootste IKEA-winkel in Nederland is die in Groningen en telt zo’n 42 duizend vierkante meter.

Mall of Asia is een van de grootste winkelcentra ter wereld. De vestiging van IKEA betekent de eerste voor de woonwarenreus in het land. De retailer wil meer inzetten op aanwezigheid in Azië. Zo werden onlangs de eerste vestigingen in India geopend.

IKEA heeft de laatste maanden regelmatig aangegeven juist in te zetten op kleinere winkels in stadscentra. Zo werd er een slaapkamerwinkel geopend in Madrid en kreeg Londen een ‘Planning Studio’. De komende maanden wil IKEA een op digitale technologie gebaseerd stadsconcept ontwikkelen dat overal ter wereld kan worden geïmplementeerd.


RetailRegister
Op zoek naar een winkellocatie? Retailers kunnen in het RetailRegister kosteloos aan vastgoedbezitters laten weten waar ze een winkel willen openen. Klik hier voor het RetailRegister.

Reacties 1


Peter Jansen 21 nov, 11:53

IKEA gaat nu 7500 mensen ontslaan...
gaat meer toeleggen op digitaal.

Bron: SVT

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!