Zeeman positief gestemd: 'Het nieuwe aan Primark is er wel vanaf'

Zeeman positief gestemd: 'Het nieuwe aan Primark is er wel vanaf'

Zeeman ziet de komende jaren vooral groeimogelijkheden in het buitenland. Zo wil de textieldiscounter met nog zo’n 120 vestigingen groeien in Frankrijk naar vierhonderd winkels, zegt verkoopdirecteur Wim Muermans tegenover RTL Z.

In Spanje wil Zeeman doorgroeien naar ‘zeker’ negentig winkels. In dat land, waar de retailer nu 32 vestigingen heeft, slaat het concept volgens Muermans goed aan. “Ik durf te zeggen dat het liefde op het eerste gezicht is, ze snappen het concept en zijn verrast over de kwaliteit en lage prijzen.” Deze week opent Zeeman meerdere winkels in Valancia, de eerste locaties buiten Catalonië.

Hoewel Zeeman het in eigen land de afgelopen jaren lastiger heeft gehad als gevolg van concurrentie, ziet de retailer de toekomst ook hier zonnig in. "Het nieuwe aan Primark is er in Nederland wel vanaf", stelt Muermans. De online omzet van Zeeman in Nederland en België is te vergelijken met die van 'een paar winkels', zegt hij verder. "We hopen online verder uit te breiden, maar de focus ligt wel op de fysieke winkels."

Meer dan de helft van de winkels van Zeeman is in het buitenland gevestigd, vooral in België en Frankrijk. De textielketen is verder actief in Duitsland, Luxemburg en Oostenrijk. Spanje was in 2015 vooralsnog de laatste markt die werd toegevoegd.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!