Swiss Sense voert reorganisatie door

Swiss Sense voert reorganisatie door

Swiss Sense sluit de eigen productiefaciliteit en zet webshop Luxebedden.nl op eigen benen. Dat blijkt uit informatie in handen van het Brabants Dagblad en wordt door de winkelketen bevestigd.

Swiss Sense opende in 2016 onder de noemer Diks Bedmakers een eigen productielocatie en een bijbehorende showroom in Uden. Daarmee werd gemikt op bedden in het hogere segment. Op 1 december gaat de productiefaciliteit in Uden op slot en in de tweede helft van volgend jaar stopt de verkoop van Diks in Nederland helemaal. “Wij hebben geconstateerd dat op dit moment deze nichemarkt met een apart atelier en bijbehorende showroom niet rendabel is voor Swiss Sense”, stelt een woordvoerder.

Voor de webshop Luxebedden.nl wordt een eigen hoofdkantoor en distributiecentrum geopend in Uden. Aan het hoofd komt Karel Poelmans te staan, die nu als coo actief is bij Swiss Sense. De luxe webwinkel blijft wel onder dezelfde holding vallen. Swiss Sense zegt door de opsplitsing beter te kunnen inspelen op de markt en de behoeften van de klant. De inspanningen voor Luxebedden.nl zouden veel tijd en energie kosten en relatief weinig bijdragen aan de omzet, maar dat wil Swiss Sense niet bevestigen. Wel is duidelijk dat de webwinkel vorig jaar een verlies van een miljoen euro leed.

Of de reorganisatie gevolgen heeft voor het personeel, wil Swiss Sense niet kwijt. Ook of de maatregelen het gevolg zijn van tegenvallende resultaten, wordt door de retailer niet bevestigd. Vorig jaar was het beddenbedrijf in totaal nog goed voor een winst van 1,1 miljoen euro. Branche- en stadgenoot Beter Bed kondigde eerder al diverse ingrepen aan als reactie op tegenvallende prestaties.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!