Emté-ondernemers verliezen rechtszaak om overname

Meerdere ondernemers van Emté hebben aan het kortste eind getrokken in een rechtszaak tegen de ombouw naar Coop of Jumbo. Hun verzet tegen ‘de voorgenomen juridische splitsing van Sligro Food Group Nederland bv’ is door de rechtbank Oost-Brabant afgewezen, meldt Distrifood.

Eén van de bezwaarmakers was de franchisenemer en eigenaar van het winkelpand van Emté in Serooskerke. Zij vonden onder meer de stukken waarin de overname geregeld niet duidelijk genoeg, vreesden veel kosten te moeten maken voor ombouw en zouden de garantie hebben gekregen dat de winkel altijd onder de vlag van Emté zou blijven, meldt Omroep Zeeland.

De rechtbank verklaarde de bezwaarmakers niet-ontvankelijk, omdat er geen rechtsverhouding is tussen de eigenaar van het winkelpand en de betrokken partijen bij de splitsing van Sligro. Ook de Emté-ondernemers in Montfort en Oudewater verloren hun rechtszaak. Alle drie de supermarkten staan op de nominatie over te gaan naar Coop.

De ondernemer uit Oudewater is er inmiddels uit met Coop: zijn winkel wordt volgend jaar omgebouwd. Over een eventueel hoger beroep door de ondernemers uit Serooskerke en Montfort is nog niets bekend.

Sligro Food Group verkocht de supermarkten vorig jaar voor een totaalbedrag van 410 miljoen euro aan Jumbo en Coop, die inmiddels begonnen zijn aan de verbouwingen. Volgend jaar moet de ombouwoperatie worden afgerond.
 

Reacties 2


Anja Van der Donk 30 nov, 10:00

Zo jammer dat de Emté overal verdwijnt. En dat er in een stad, drie keer zo'n Jumbo komt, Ga daar zelden naar toe., geen fijne winkel! Blijf oa bij de AH.


joop van vliet 2 feb, 17:16

ik hoop dat coop in Oudewater net z'n succes wordt, als dat de EMTE al de jaren geweest is en daar zal de coop wel heel erg zijn best voor moeten gaan doen ! aan dhr. Heijmans en zijn crew zal het zeker niet liggen, daar ben ik heilig van overtuigd. ik wens Marcel en zijn personeel heel veel succes met en zeker na de verbouwing !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!