New York Pizza mikt op driehonderd winkels in 2021

New York Pizza verwacht de komende drie jaar nog zo’n honderd nieuwe vestigingen te openen. Daarmee zou de pizzaketen, die onder meer nieuwe locaties zoekt via het RetailRegister, in 2021 op driehonderd winkels uitkomen. Dat laat eigenaar Philippe Vorst weten aan RetailTrends.

New York Pizza heeft vorig jaar 29 nieuwe vestigingen geopend, dit jaar 31 en voor volgend jaar liggen alweer dertig nieuwe locaties vast. “We hebben er 23 jaar over gedaan om 140 vestigingen te openen”, zegt Vorst. “Maar de afgelopen drie jaar zijn we, als je de omzetgroei per winkel meerekent, verdubbeld.”

Gelet op het wittevlekkenplan ziet New York Pizza ruimte voor zeker zo’n 340 vestigingen in Nederland. Vooral in het zuiden ziet Vorst nog veel mogelijkheden voor groei. Daarnaast breidt de keten zijn aanwezigheid in bestaande gebieden uit. “In gebieden waar we te veel omzet uit één winkel halen, breidt de franchisenemer bijvoorbeeld uit naar twee of zelfs drie locaties”, zegt de eigenaar. De pizza’s komen dan heter aan en worden sneller bezorgd. “Zo krijg je een heel nieuw businessmodel in hetzelfde gebied.”

Op niet al te lange termijn wil New York Pizza ook over de grens uitbreiden, zegt Vorst verder. Momenteel is er alleen één buitenlandse vestiging in Keulen. De retailer wil eerst de processen in eigen land optimaliseren, waarna tijd is voor verdere groei in Duitsland en ook België. “Dat is misschien al volgend jaar, misschien in 2020, maar zeker niet later.”

Lees op RetailTrends meer over de lange groeispurt van New York Pizza.


RetailRegister
Op zoek naar een winkellocatie? Retailers kunnen in het RetailRegister kosteloos aan vastgoedbezitters laten weten waar ze een winkel willen openen. Klik hier voor het RetailRegister.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!