IKEA komt met spraakgestuurde rolgordijnen

IKEA komt met spraakgestuurde rolgordijnen

IKEA verkoopt vanaf februari rolgordijnen die via spraakbesturing te bedienen zijn in zijn Nederlandse winkels. Consumenten hebben daarvoor een slimme speaker of smartphone met spraakassistent nodig.

IKEA ondersteunt de spraakassistenten van Google, Apple en Amazon. Daardoor zijn de gordijnen te openen en te sluiten via een stemcommando. Daarnaast zijn de ‘slimme rolgordijnen’ te bedienen met een afstandsbediening of een speciale app. IKEA introduceert twee verschillende modellen, die respectievelijk 119 en 149 euro kosten. 

IKEA verkoopt al langere tijd slimme verlichting die met spraakbesturing en een app te bedienen is. Google Assistant en de Google Home-speaker werden dit jaar geïntroduceerd in Nederland, terwijl Amazons assistent nog niet in het Nederlands beschikbaar is.

IKEA onderzoekt verschillende mogelijkheden om zijn merk verder te 'stretchen', vertelt creative leader en rangemanager Karin Gustavsson in het decembernummer van RetailTrends. Zo ontwikkelt de keten samen met Sonos een speaker die kan samenwerken met bestaande speakers van de geluidsspecialist en de slimme meubels van IKEA. Lees het volledige artikel in het digitale magazine. Nog geen member? Klik dan hier voor meer informatie.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends