Delhaize opent markthal in Belgische kerk

Delhaize wil een winkel openen in de monumentale Sint-Annakerk in Gent. Het wordt de eerste supermarkt in een kerk in België.

Voor de kerk kwamen vijf plannen binnen voor een herbestemming, waarbij die van Delhaizes ‘Consortium Markthal’ als beste wordt aangeduid. Het wordt geen reguliere supermarkt, zegt gemeentebestuurder Christophe Peeters tegen Het Nieuwsblad. “Het gaat meer om een markthal dan om een traditionele winkel met rekken en rayons.” Behalve een supermarkt komen er ook een restaurant en wijnbar in de kerk.

Hoe de winkel er exact uit komt te zien, is nog niet duidelijk. “Laat het ons erop houden dat het om de meest moderne en klantvriendelijke versie zal gaan die op dat moment zal bestaan”, zegt een woordvoerder van de supermarktketen. Delhaize hoopt de markthal binnen vijf jaar te openen.

Delhaize lanceerde onlangs al zijn nieuwe concept Fresh Atelier, een formule gericht op drukke stedelingen. De supermarktketen ziet ruimte om in de komende drie jaar tweehonderd vestigingen van dit concept te openen. De zusterformule van Albert Heijn vernieuwt daarnaast dit jaar tien winkels voor tweehonderd miljoen euro en volgend jaar nog eens 36 voor hetzelfde bedrag.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrieven van RetailTrends en mis niets!

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!