'Amazon Go plant eerste Europese locatie'

Amazon is van plan een kassaloze supermarkt te openen in Londen. Dat meldt The Telegraph op basis van bronnen.

Amazon zou de winkel vlakbij station Oxford Circus in het centrum van de Engelse hoofdstad willen openen. Volgens de bronnen moet de vestiging fungeren als het ‘vlaggenschip’ van Amazon in het Verenigd Koninkrijk. Het zou de eerste locatie voor Amazon Go buiten de Verenigde Staten betekenen. Amazon wil niet op de geruchten reageren.

Geruchten dat Amazon zijn kassaloze supermarktconcept naar Europa wil brengen gaan al langer. De Amerikaanse e-commercereus heeft ‘Go’ al twee jaar terug als merknaam vastgelegd in het Verenigd Koninkrijk. Eerder meldden bronnen al dat Amazon zoekt naar locaties tussen 350 en vijfhonderd vierkante meter in het land.

Amazon zou verder plannen hebben om het kassaloze winkelconcept op vliegvelden neer te zetten. Vertegenwoordigers van onder meer Los Angeles International Airport en San Jose International Airport zijn daarvoor benaderd, meldt Reuters.

Amazon opende begin dit jaar zijn eerste Go-supermarkt voor publiek. Inmiddels zijn er zeven vestigingen, verspreid over Seattle, San Francisco en Chicago.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!